Китайският производител на батерии Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL)

...
Китайският производител на батерии Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL)
Коментари Харесай

Най-после се появиха нов вид батерии за електромобили

Китайският производител на акумулатори Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) беше хазаин на онлайн събитието Tech Zone, с цел да покаже търговски мостри на първото си потомство натриево-йонни акумулатори. Те могат да се създават редом с литиево-йонните, без преоборудване на конвейерите, а могат да се употребяват и в електрически транспортни средства. Досега такива акумулатори не можеха да се похвалят с изключителни характерности, само че CATL съумя да реши главния проблем: да синтезира материали за катода и анода с нужните кинетични свойства.

Натриево-йонната батерия работи по сходен метод на литиево-йонната батерия. Когато устройството се зарежда и разрежда, йони се движат сред катода и анода. Но техните размери са по -големи от тези на литиевите йони, като също така натриевите йони са склонни към формиране на нежелани примеси, които редуцират живота на батерията и затова са взискателни към структурната непоклатимост и кинетичните свойства на материалите за катода и анода. CATL твърди, че е намерил решения на тези проблеми.
 Най-после се появиха нов тип акумулатори за електрически автомобили

По този метод като катод се употребява материал, наименуван Prussian white с рециклирана обемна конструкция, което взема решение казуса със загубата на потенциал. А за анода - шуплест материал въз основата на корав въглерод, който обезпечава бързо придвижване на натриеви йони и дълъг експлоатационен живот. В същото време плътността на предпазване на сила на натриево-йонна батерия е ниска: единствено 160 вата на кг (за литиево-йонни батерии-285 W/kg).

В съпоставяне с литиево-железните фосфатни акумулатори, натриевите йонни акумулатори се показват по -добре при ниски температури и се зареждат по-бързо. За други индикатори - сигурност, запас и успеваемост на използването - те имат паритет.

Новите акумулатори имат редица преимущества. Например, лишава единствено 15 минути, с цел да презаредите до 80 %. При -20 ° C батерията резервира повече от 90 % от потенциала си. CATL вижда няколко сюжета за потребление на източници за натриево-йонните акумулатори. Първо, електрически транспортни средства, изключително в случай че се експлоатират в райони със леден климат и второ, буферни устройства за предпазване на сила, да речем, за слънчеви панели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР