Китайският концерн Great Wall показа първите снимки на кросоувъра Wey

...
Китайският концерн Great Wall показа първите снимки на кросоувъра Wey
Коментари Харесай

Great Wall показа кросоувър с разход на гориво от 1.4 литра на 100 км

Китайският тръст Great Wall сподели първите фотоси на кросоувъра Wey Mocha. Моделът ще излезе на пазара в две версии: с стандартен мотор и с plug-in хибриден тракт. Според локални публицисти бензиновоелектрическата версия ще харчи приблизително 1.4 литра бензин на 100 километра. Пълните спецификации на модела ще бъдат разкрити на 20 януари.

В йерархията на концерна Great Wall марката Wey принадлежи към така наречен премиум сегмент, а Mocha ще е бъдещият флагман на марката. Според китайските публицисти стандартната и електрифицираната версия ще се разграничават доста по мярка - разликата в дължината на каросерията ще бъде 207 милиметра, а в междуосието - 170 милиметра.
 Great Wall сподели кросоувър с разход на гориво от 1.4 литра на 100 км

Ако приемем, че обичайният кросоувър се окаже аналог на Skoda Kodiaq да вземем за пример, то тогава хибридът ще бъде по-дълъг и по-широк от Toyota Land Cruiser Pradol. Името Mocha идва от превода на китайския знак 摩卡 на британски. Кросоувърът Wey е кръстен на кафената напитка Moccachino.

Очаква се кросоувърите Mocha да бъдат оборудвани с нов четирицилиндров турбозвигател с работен размер 2.0 литра, както и с деветстепенна роботизирана скоростна кутия. В елементарната версия моторът ще е с мощ 214 конски сили, а в хибрида в трансмисията ще бъде вграден 9HDCT електрически мотор. Задвижването ще е единствено на предния мост. Мощността и динамичните характерности на хибридния тракт към момента се пазят в загадка, само че китайците дават обещание забележителна успеваемост.

Обикновената версия ще употребява 6.7 литра бензин на 100 километра пробег, а хибридната - единствено 1.4 литра на 100 километра. Уей възнамерява да разкрие всички спецификации на Mocha и да покаже интериорни фотоси на 20 януари. Публичната премиера на кросоувърите евентуално ще се състои през април на автомобилното ревю в Шанхай - там ще бъдат разкрити и цените на моделите.
 Great Wall сподели кросоувър с разход на гориво от 1.4 литра на 100 км

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР