Китайският концерн Dongfeng показа електрически кросоувър, носещ названието Voyah Free.

...
Китайският концерн Dongfeng показа електрически кросоувър, носещ названието Voyah Free.
Коментари Харесай

Китайците показаха уникален кросоувър с 680 к.с., струващ наполовина на BMW X5

Китайският тръст Dongfeng сподели електрически кросоувър, носещ названието Voyah Free. Електромобилът е с мощ от 680 конски сили, като мощността напълно не е единственият коз на нововъведението. Външният дизайн принадлежи на небезизвестното стузио Italdesign, а автоночният пробег на колата доближава 860 километра. Още нещо любопитно е, че прогнозната цена на модела е 400 хиляди юана (€50 000), т.е. Voyah Free коства на половината от цената на BMW X5, а двата кросоувъра са сравними по мярка.

Voyah Free е индустриалната версия на смелата идея i-Free, показана на автомобилното ревю в Пекин през септември. В основата на модела е заложена новата платформа ESSA (Electric Smart Secure Architecture) с двулостово окачване начело, многолостово откъм гърба и с идеално систематизиране на тежестта на батерията, която е сред осите.
 Китайците демонстрираха неповторим кросоувър с 680 к.с., струващ на половина на BMW X5

По отношение на размерите, кросоувърът на Dongfeng е сравним с актуалното BMW X5. Дължината, широчината и височината му са надлежно 4 905, 1 950, 1 690 милиметра, а междуосието е 2 955 милиметра. По отношение на пропорциите електрическата кола не се разграничава от съперниците с мотор с вътрешно горене Студиото Italdesign резервира дълъг похлупак и каросерия, постигайки добър аеродинамичен коефициент на въздушно противодействие Cx = 0.28 (за BMW X5 G05 тази цифра е 0,31).

Външността на Voyah Free е сбита и няма възмутителни линии или непотребна експанзия, които са типични за китайските коли, макар че съотношението мощност/тегло дава опция за много по спорта визия. Dongfeng назова характерностите на версията с задвижване на четирите колела. Мощността ѝ доближава 680 конски сили, а оптималният въртящ миг е 1 000 Нм! Собственото тегло не се разкрива, само че явно китайският кросоувър е много тежък, защото форсира от нула до 100 километра в час за 4.8 секунди, а оптималната скорост не надвишава 200 километра в час.
 Китайците демонстрираха неповторим кросоувър с 680 к.с., струващ на половина на BMW X5

Декларираната самостоятелност на електрическото транспортно средство също е впечатляваща. Базовата версия е способна да измине 500 километра без презареждане в цикъла NEDC, а автономността на хибридната трансформация с 1.5-литров бензинов мотор с мощност от 109 коня в ролята на " Range Extender " - спомагателен генератор на ток, който зарежда батерията по време на придвижване, е 860 километра.

Марката Voyah се смята за премиум, тъй че оборудването на модела Free е много богато. Стандартното съоръжение включва въздушно окачване, адаптивен круиз надзор, четиризонов климатроник, многоконтурни предни седалки с електрическо контролиране, вентилация, отопление и масаж.
 Китайците демонстрираха неповторим кросоувър с 680 к.с., струващ на половина на BMW X5

Салонът е предопределен за пет места. Водачът и пасажерът са разграничени от висок тунел. Предният панел има три екрана, комбинирани под едно стъкло. Информационно-развлекателният комплекс е кадърен да разпознава жестове и гласови команди, има технология Face ID и ефирни актуализации. Dongfeng твърди, че серийната версия на Voyah Free ще получи 20 (!) системи за подкрепяне на лидера, умна навигационна система, дейна технология за нощно виждане и доста други.

Пълен лист с конфигурации и цени за новия артикул ще бъде оголен през първата половина на 2021 година, а Voyah Free ще стартира да се продава в Китай през третото тримесечие на идната година. Началната цена от 400 хиляди юана (50 000 евро) наподобява доста привлекателна, защото BMW X5 в Поднебесната империя коства от 860 хиляди юана 107 000 евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР