Китайският гигант за електроника Xiaomi придоби стартъп, разработващ технологии за

...
Китайският гигант за електроника Xiaomi придоби стартъп, разработващ технологии за
Коментари Харесай

Xiaomi придоби стартъп за автономно шофиране

Китайският колос за електроника Xiaomi закупи стартъп, разработващ технологии за самостоятелно шофиране, с което даде още един знак за впускането си в извънредно конкурентна област, като в същото време се пробва да разнообрази бизнеса си отвън смарт телефоните.

Компанията съобщи, че е купила Deepmotion за 77.37 млн. $, с цел да „ увеличи софтуерната конкурентоспособност “ на активността си с електрически транспортни средства.

През март Xiaomi разкри проектите си да стартира бизнес с коли на ток и да влага в него 10 милиарда $ за интервал от 10 години. Придобиването може да помогне за внедряването на функционалности за самостоятелно шофиране в създаваните коли, написа CNBC.

Амбициите на китайската компания за електрически и самостоятелни транспортни средства ще го опълчват на другите локални компании в промишлеността. Така Xiaomi ще се конкурира с Baidu, както и с Nio, Tesla и Xpeng, които също са на китайския пазар.

Компанията заяви за придобиването на Deepmotion, откакто рапортува за финансовите си резултати за второто тримесечие, съгласно които има скок на приходите с 64% по отношение на година по-рано до 87.8 милиарда юана или 13.5 милиарда $.

Смартфоните съставляват 67.3% от общите доходи, само че компанията се стреми да понижи зависимостта си от тях, като залага на други устройства, свързани с потреблението на интернет. Компанията се надява, че електрическите коли могат да станат нов значим поток за доходи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР