Китайският актьор, продуцент и специалист по бойни изкуства Джеки Чан

...
Китайският актьор, продуцент и специалист по бойни изкуства Джеки Чан
Коментари Харесай

Защо Джеки Чан подкрепя Комунистическата партия

Китайският артист, продуцент и експерт по бойни изкуства Джеки Чан сякаш забави темпото през последните години и леко се отдръпна от киното.
 Бионсе, Джъстин Бийбър, Дуейн Джонсън и звездите, които имат връх на Гинес
Звездите с връх на Гинес

Ненадминати достижения

Не споделяме, че е решил тотално да скъса със седмото изкуство, само че по всичко проличава, че се вълнува и от други тематики, като политиката.

На 1 юли ръководещата Китайска комунистическа партия (ККП) отбелязва своята 100-годишнина и президентът Си Дзинпин изнася пламенна тирада.

По-късно се организира симпозиум в Пекин с присъединяване на китайски актьори, на който се разисква изявлението на най-влиятелния човек в азиатската страна. Именно на тази среща звездата от " Карате кид " декларира, че се гордее с обстоятелството, че е китаец и че изцяло поддържа ККП.

" Виждам величието на ККП и тя ще реализира това, което дава обещание за по-малко от 100 години, единствено за няколко десетилетия ", цитират Джеки Чан от Global Times.

" Искам да стана член на Китайската комунистическа партия ", изрично декларира звездата.

От Independent припомнят, че през 2008 година артистът провокира гнева на мнозина, откакто поддържа прецизната политика на Китай във връзка с цензурата и медийния надзор.

" Не съм сигурен дали е добре да имаш независимост, или не. Сега съм доста комплициран. Ако сте прекомерно свободни, ще сте като настоящия Хонконг. Това е доста безредно. Тайван също е безреден ", споделя Джеки Чан тогава.

В отговор на изявлението му хонконгският политик и деятел Люнг Куок-хунг декларира, че Чан е " обидил китайския народ ". И прибавя, че " китайците не са домашни любимци ".
 Китай, неразрешените фотоси, Мечо Пух и тематиките табу в интернет за китайското държавно управление
Кои са неразрешените от Китай фотоси за издание в интернет

Рестрикции по всички канали

Тайванският му сътрудник Уан Уей-че също не остава по-назад. И отвръща на удара с обяснението, че самият Джеки Чан се е възползвал от икономическите изгоди на капитализма. Но към момента не е наясно с същинското значение на свободата и демокрацията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР