Китайските власти ще изселят над 2 000 китайски семейства, за

...
Китайските власти ще изселят над 2 000 китайски семейства, за
Коментари Харесай

Изселват масово китайци заради извънземни

Китайските управляващи ще изселят над 2 000 китайски фамилии, с цел да създадат място за извънземните. Планът е в освободената територия да бъде построен най-големият радиотелескоп в света.

Уникалното оборудване ще заема повърхност от 4.8 км. Диаметърът на самия радиотелескоп е над 500 м, което го прави най-големия в света. Целта му ще е да засича сигнали от извънземен живот.

За да приключи градежа на неповторимото оборудване, държавното управление ще изсели общо 9 110 китайски селяни от два региона в окръг в югозападната провинция Гуейджоу. Това е една от най-бедните области в Китай.

Новината за всеобщото изселване бе обявена преди седмица от държавната организация Синхуа. Всеки изселен китаец ще бъде заплатен с еквивалента на 1800 $.

Телескопът ще се споделя FAST и ще коства на китайското държавно управление 184 милиона $. Планът е да бъде приключен и пуснат да следи за ехото на извънземните до септември.

 Телескопи

Провинция Гуейджоу, където ще бъде построен най-големият телескоп, е надалеч от огромните градове. Това прави мястото съвършено за улавянето на радиотрансмисии без риск от заглушаване или комплициране на сигнала.

Китайските учени търсят място за телескопа от 1994 година. След като то към този момент е налице, следва построяването на оборудването. Вече е съединена ретината на FAST, която тежи 33 тона.

Телескопът ще е формиран от 4 500 триъгълни панели, които ще образуват една голяма параболична антена. Всеки един от панелите ще може да се контролира от експертите, тъй че да приема сигнали от разнообразни елементи на Вселената.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР