Китайските индустриални компании отчетоха рекордни печалби през август, като цените

...
Китайските индустриални компании отчетоха рекордни печалби през август, като цените
Коментари Харесай

Рекордни печалби в китайската индустрия

Китайските индустриални компании регистрираха рекордни облаги през август, като цените на суровините се покачиха с помощта на подкрепяния от държавното управление строителен взрив.

Всичко това оказва помощ на управляващите в Пекин да понижат високите равнища на корпоративен дълг, без да бъде обиден растежът на стопанската система.

Печалбите на индустриалия бранш в Китай са най-високите за последните 4 години. През август те скочиха с 24% на годишна база до 672 милиарда юана (101.2 милиарда долара), оповестява националната статистика, отбелязвайки най-голямото нарастване за месец от август 2013 година През юли годишният растеж на облагата е бил 16.5%.

Увеличаването на растежа на промишлените облаги през август се дължи на по-високите цени, изключително в браншове като нефт, стомана и електроника, показват от националната статистика. Увеличаващите се цени са съдействали за близо 1/3 от записаните нови облаги.

През първите 8 месеца на годината китайските индустриални компании регистрират облага от 4.92 трлн. юана, което е растеж от 21.6% на годишна база. Това е леко повишаване от измерения 21.2% годишен растеж за 7-те месеца януари до юли.

Китай се концентрира върху премахването на финансовите опасности от годините на захранван с заеми напредък и запазването на стабилната стопанска система преди значимия конгрес на ръководещата партия, който ще се организира през идващия месец.

" Цифрите са в действителност позитивни - те демонстрират, че напъните на Китай да се понижи свръхкапацитета работят добре ", сподели Ирис Панг, икономист от Китайската банка ING в Хонг Конг.

Пекин също напредва в намаляването на рисковете за дълга, което е решаващо за стопанската система. " Когато затваряте заводи със свръхкапацитет, до известна степен намалявате и коефициента на задлъжнялост ", показва Панг.

Едногодишният взрив в строителството, подкрепян от страната, подхрани търсенето и стабилизира цените на строителните материали. Натискът на Китай да понижи свръхкапацитета на тежката промишленост и войната против замърсяването наподобява също ускорява краткосрочния дефицит на доставки и по-високите цени. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР