Китайските банки са изправени пред нарастващ натиск да подкрепят строителите

...
Китайските банки са изправени пред нарастващ натиск да подкрепят строителите
Коментари Харесай

Натискат банките да подкрепят строителите

Китайските банки са изправени пред възходящ напън да поддържат строителите с лимитирани финанси. Регулаторите не съумяха да усилят кредитирането в промишлеността в продължение на няколко месеца.

Местните клонове на Народната банка на Китай приканиха за срещи с банки в няколко града, с цел да се реши за какво кредитирането се забавя, както и компликациите, пред които са изправени банките.

Строителите и регулаторите разчитат на китайските банки да обезпечат избавителен пояс за промишлеността на недвижимите парцели, защото финансирането на облигации и продажбите на жилища се изчерпват. Въпреки това, банковото кредитиране на бизнесмени е намаляло с съвсем 30% през последните месеци. А продажбите на жилища от 100-те най-хубави строителни компании в страната паднаха с 59% на годишна база през май. Това подкопа напъните на президента Си Дзинпин да ограничи спада на недвижимите парцели, който изостря забавянето на втората по величина стопанска система в света.

Липсата на заеми е обвързвана освен с офертите на банките. Рискът от слаби продажби също кара някои частни бизнесмени да не желаят да теглят заеми за нови жилищни планове. „ Която и банка да обезпечи на строителните бизнесмени избавителна линия, те ще би трябвало да поемат риска и за какво предприемачът би трябвало да поема повече дълг, без да вижда по-добри вероятности за продажби? Без задоволително търсене на жилища. Това би било задънена улица както за банките, по този начин и за разработчиците “, изяснява Шен Мън, шеф на основаната в Пекин капиталова банка Chanson & Co.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР