Китайски лекари са установили 195 случая на повторно заразяване с

...
Китайски лекари са установили 195 случая на повторно заразяване с
Коментари Харесай

Коронавирусът повтаря: В Ухан има 195 повторно заразени

Китайски лекари са открили 195 случая на наново заразяване с новия ковид в Ухан (Централен Китай). Данните се съдържат в днешна сводка на Държавния комитет по въпросите на хигиената и опазването на здравето на КНР, представени от ТАСС. Документът не изяснява на какво се дължат тези случаи, само че наподобява, че след превозване на заболяването не се построява дълготраен имунитет.

Вестник „ Саут Чайна морнинг пост “ заяви през днешния ден, че от 22 февруари управляващите в Ухан са въвели спомагателна 14-дневна карантина за всички оздравели пациенти, тъй като у някои още веднъж е била открита зараза.

Оздравелите до момента са 25 000, а инфектираните – над 77 000.

Заради ковид Китай отсрочи годишната сесия на Народното събрание си за първи път след Културната гражданска война, която бе в края на 60-те години. Лидерите на Комунистическата партия, в това число президентът Си Цзинпин, участват всяка година на събранието на Националния национален конгрес, на което се одобряват закони, бюджети и се вземат решения за лични промени.

Постоянният комитет на ННК заседава през днешния ден и реши, че е " оправдано да се отсрочи " сесията на Народното събрание, която трябваше да стартира на 5 март, заяви държавната телевизия CCTV. По-късно ще се избере нова дата.

За доста висши чиновници, които нормално участват на срещата, битката с вируса в техните региони е приоритет.

Пекин наложи карантинни ограничения за идващите от други елементи на Китай, което на процедура е проблем за събирането на близо 3000 делегати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР