Китайски изследователи са разработили образен биомаркер за болестта на Паркинсон,

...
Китайски изследователи са разработили образен биомаркер за болестта на Паркинсон,
Коментари Харесай

Китайски изследователи са разработили образен биомаркер за болестта на Паркинсон

Китайски откриватели са създали изразителен биомаркер за заболяването на Паркинсон, който ще бъде благонадежден за диагностициране и създаване на медикаменти.

Паркинсоновата болест е дегенеративно положение на мозъка, обвързвано със признаци като тремор, постепенно придвижване и нарушавания на съня, а измежду застаряващото население се следи възходящо разпространяване, сподели проф. Йе Къцян, член на изследователския екип.

По думите му, ранната диагностика и ограниченията за закъснение и даже попречване развиването на заболяването са огромни научни провокации в проучванията на невродегенеративните болести.

Паркинсоновата болест се характеризира с струпване на α-синуклеинови елементи в телата на Леви, само че все пак в клиничната процедура липсват маркери за последните, заради което диагностицирането зависи основно от клинични признаци без справедливи биомаркери.

Изследователският екип е създал съединяване с дребна молекула с висока селективност за тела на Леви, което може да обезпечи справедлива основа за ранна диагностика и има огромна научна стойност и клинично значение.

Изследването е оповестено в списание Cell.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР