Китайската провинция Хубей, която беше най-тежко засегната от коронавируса, бавно

...
Китайската провинция Хубей, която беше най-тежко засегната от коронавируса, бавно
Коментари Харесай

В Хубей се връщат към нормалния начин на живот

Китайската провинция Хубей, която беше най-тежко наранена от ковид, постепенно се възвръща, предава NOVA.

Част от цялостната обсада, на която регионът беше подложен в продължение на два месеца, към този момент е вдигната. А хората се пробват да подредят още веднъж живота си.

Жителката Ли Ю е щастлива, че е съумяла да продаде шест кочана печена царевица в първия ден, в който управляващите са й разрешили да отвори още веднъж сергията си в известен туристически регион в провинцията.

Не съм била на открито да продавам от 2 месеца. Хора като мен, които имат бизнес на туристическите атракции, зависят главно от пролетния фестивал, а в този момент не можем да продаваме. Имам да заплащам наем за два месеца и ми трябват пари, с цел да пребивавам “, описа дамата.

От шестте продадени кукурузи тя ще изкара едвам 12 юана, а месечният й доход в естествени времена е 4000. Въпреки че животът в Ухан се разсънва, бъдещето на 55-годишната жена е нестабилно.

„ Наистина е доста друго. Има доста малко хора. Тези отвън Хубей няма да дойдат тук за уикенда. Хубей беше най-тежко наранена и никой още не се осмелява да пристигна. А когато схванат, че си от тук, стоят надалеч. Плашат се “, показа Лю Ю.

Местните управляващи дадоха обещание помощ на дребния бизнес, в това число и премахването на налога добавена стойност. Така ще бъде подкрепена и Зу Янджун, която е притежател на ресторант.

През последната седмица Китай стартира да отваря огромните си туристически атракции, в това число елементи от Великата китайска стена, останали затворени в продължение на два месеца поради наложените драконовски ограничения за ограничение на пандемията. Въпреки това, туристи – няма.

„ Обикновено това е най-натовареният интервал, когато има доста хора и туристи. Бизнесът съществено пострада “, сподели Зу Янджун.

В опит да съживят стопанската система, управляващите раздават ваучери за понижения на жителите на стойност милиони юана и афишират и други ограничения, които да накарат хората да пазарят и да посещават туристическите забележителности. Но са безапелационни, че предварителната защита от наново заразяване въпреки всичко остава главен приоритет. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР