Китайската модна компания Shein би трябвало да задмине доказали се

...
Китайската модна компания Shein би трябвало да задмине доказали се
Коментари Харесай

Китайската модна компания Shein е напът да задмине Zara и H&M по приходи

Китайската фешън компания Shein би трябвало да задмине потвърдили се имена в сектора като H&M и Zara по доходи тази година. The Information оповестява, че приходите на частната компания са скочили до 24 милиарда $ през първите девет месеца на 2023 година Това е значимо, защото по този метод компанията към този момент е направила повече продажби, в сравнение с през цялата 2022 година Според The Wall Street Journal Shein е имала приходи от 23 милиарда $ през предходната година, като надминаването на този резултат е сигурен знак за положението на стилната верига.

Данните за приходите демонстрират, че стилната онлайн платформа към този момент е изпреварила шведската компания за бърза мода H&M. Компанията регистрира 16.4 милиарда $ чисти доходи и 8.2 милиарда $ брутна облага за деветмесечния интервал от 1 декември 2022 година до 31 август 2023 година Inditex, испанският фешън колос, който има Zara, регистрира 18.3 милиарда $ доходи през шестте месеца от 1 февруари до 31 юли и брутна облага 10.6 милиарда Развитие по време на пандемията Китайската компания закупи международна популярност по време на пандемията, когато стилната марка притегли клиенти с извънредно ниски цени. Тогава можеха да се намерят ризи за 3 $ и рокли за 12 $, като това позволяваше на хората да бъдат в крайник с модата, без да харчат съществени суми.

През март 2020 година Shein държеше 18% от американския пазар в бързата мода, съгласно малко изследване на Комисията за обзор на стопанската система и сигурността на Съединени американски щати и Китай (USCC). За две години делът й скочи до 40%. До ноември 2022 година Shein към този момент държи 50% от всички продажби на бърза мода, изпреварвайки H&M (16%) и Zara (13%). До май 2022 година приложението й беше за малко по-изтеглено в Съединени американски щати от TikTok, Instagram и Twitter.
Реклама

Именно тази поредност от триумфи е и повода шефовете на компанията към този момент да възнамеряват първично обществено предложение (IPO) през идната година. Последно Shein беше оценена на 66 милиарда $ - една трета по-малко от миналогодишните 100 милиарда - и е подкрепена от вложители, в това число Sequoia Capital, Tiger Global и General Atlantic.

Онлайн магазинът за бърза мода желае да се трансформира в нов Amazon, принуждавайки продавачите на уеб страницата да се записват в платформата на Shein. Срещу тази регистрация продавачите ще получават тласъци за търговци, които печелят 2 млн. $ годишно. В други платформи Shein към този момент продава електроника; тази година подписа партньорство с американския търговец на дребно Forever 21 за кръстосана продажба на артикули и потребление на физически магазини за извършване на покупки и връщане. През август Shein разгласи, че е достигнала 150 млн. консуматори.
Свързани публикации Модното приложение Push Marketplace набра 180 хиляди лева 12 ноември 2023, 12:31 Идва ли завършек на " бързата мода " в Европейски Съюз? 3 юни 2023, 16:16 Модната промишленост е вторият по величина промишлен замърсител 4 март 2023, 15:19 Как младите харчат парите си 8 февруари 2023, 06:58
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР