Китайската корпорация Baidu се готви да създаде компания, която ще

...
Китайската корпорация Baidu се готви да създаде компания, която ще
Коментари Харесай

Технологични гиганти са все по-близо до направата на свои автомобили

Китайската корпорация Baidu се готви да сътвори компания, която ще създаде компактни електрически автомобили. Те ще бъдат сглобявани на мощности на концерна Geely, оповестява организация Reuters, като се базира на свои източници в китайския софтуерен колос.
Плановете плануват Baidu да получи контролния пакет акции и безспорното право на решителен глас в новата компания. На собствен ред, това ще накара Geely да реконструира някои от съществуващите към този момент свои предприятия за производството на електрически автомобили с програмното съоръжение на Baidu.
 Мъск: Исках да продам Tesla на Apple Мъск: Исках да продам Tesla на Apple
Часове откакто потегли следващия слух, че Apple създава личен електромобил, шефът на Tesla Елън Мъск бе засипан от молб...
Бъдещите коли на ток ще се сглобяват на платформата SEA на Geely, като към този момент от корпорацията отхвърлят коментар за желанията си. Веднага след появяването на информацията акциите на Baidu на борсата Nasdaq се усилиха с 4%.


В същото време, че различен софтуерен колос - компанията за произвеждане на потребителска електроника Apple е покрай сделка с корейската корпорация Hyundai Motor. Тя би трябвало да помогне на подразделението Apple Car с създаването и производството на електрически автомобил.
Новината беше обявена от корейския вестник Hankyung и ненадейно беше доказана от Hyundai. Все отново от автомобилния производител се застраховаха, като обявиха, че договарянията с Apple към момента са в начален етап. Освен това, проектът на американската компания е нейният автомобил да се появи едвам през 2027 година, тъй че до тогава доста неща може да се трансформират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР