Китайската компания Mobvoi, специализирана в разработването на системи за изкуствен

...
Китайската компания Mobvoi, специализирана в разработването на системи за изкуствен
Коментари Харесай

Диктофон преобразува аудиозаписите в текстов формат

Китайската компания Mobvoi, профилирана в създаването на системи за изкуствен интелект, предлага на пазара стилен диктофон AI Recorder, кадърен автоматизирано да преобразува човешката тирада в текстов формат без потреблението на специфичен програмен продукт.

Mobvoi също по този начин пуска специфична онлайн платформа в поддръжка на логаритъма на AI Recorder, употребяващ изкуствен интелект. Разработчиците подсигуряват точността на превръщане на гласовия запис в текст (транскрипция) от най-малко 94% при общоприети условия.

При превръщане на глас в текст невронни мрежи се употребяват за разбор на аудио файла, наблягане на основни думи и ускорение на процеса на транскрипция. Компактният диктофон Mobvoi AI Recorder е оборудван със система за понижаване на шума, която употребява два микрофона.

 Диктофон преобразува аудиозаписите в текстов формат

Устройството тежи единствено 20 грама, а за по-лесна приложимост, кутията е снабдена с магнитно и механично закрепване. 16 GB памет за запис на глас ще ви разреши да обработите до 500 часа аудио записи. Също по този начин, потребителите на Mobvoi AI Recorder получават облачно вместилище, което може да побере до 200 часа аудио файлове.

Автономната работа на Mobvoi AI Recorder се обезпечава от батерия от 300 mAh, която разрешава запис на тон за 10 часа. В режим на подготвеност устройството устоя до 40 дни. Батерията се зарежда посредством USB Type-C конектор. Диктофонът е оборудван с безжични модули Bluetooth и Wi-Fi, а също по този начин поддържа два аудио формата: OGG и MP3. Mobvoi AI Recorder е с цена от $99.
 Диктофон преобразува аудиозаписите в текстов формат

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР