Китайската компания Kuaishou Technology, която управлява най-популярната услуга за кратки

...
Китайската компания Kuaishou Technology, която управлява най-популярната услуга за кратки
Коментари Харесай

194% скок на акциите: Малко позната компания направи най-големия технологичен дебют на борсата от 2019-а

Китайската компания Kuaishou Technology, която ръководи най-популярната услуга за къси видеа в страната, която е съперник на Tik-Tok, направи най-голямото софтуерно първично обществено предложение от дебюта на Uber преди няколко години.

Дружеството излезе на борсата в Хонконг, като акциите му нарастнаха със 194%, като това му донесе капитал от 5,4 милиарда $, оповестява Bloomberg.

Книжата започнаха търговията на цена от 338 хонконгски $ при в началото оповестена стойност от 115 хонконгски $. Това оцени компанията на 179 милиарда $.

Така Kuaishou Technology направи най-голямото IPO в софтуерната сфера от дебюта на платформата Uber през май 2019 година, която съумя да притегли капитал от 8,1 милиарда $.

Kuaishou е един от колосите измежду обществените мрежи в Китай. Тя предлага платформа за къси видеа и стрийминг видеа, която има над 300 милиона дейни консуматори на ден.

Основната част от приходите ѝ идват от стрийминг услугите, които са съдействали да 84% от приходите на компанията през 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР