Българският производител на полипропиленови фолиа и гъвкави опаковки Пластхим-Т“ придоби

...
Българският производител на полипропиленови фолиа и гъвкави опаковки Пластхим-Т“ придоби
Коментари Харесай

„Пластхим-Т“ придоби италиански конкурент за производство на фолио

Българският производител на полипропиленови фолиа и гъвкави опаковки „ Пластхим-Т “ закупи италианския си съперник Manucor. Прогнозата е след договорката българската компания да заеме лидерска позиция в сегмента на биаксиално фолио (BOPP) в Европа с потенциал от 200 000 тона годишно. Също по този начин „ Пластхим-Т “ ще ускори позициите си на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка и ще има благоприятни условия за спомагателна агресия.

Двете компании са след водачите производството на BOPP фолио. През последните години българската компания работи върху създаването на така наречен BOPE фолио – биаксиално насочен полиетилен, който е изцяло рециклируем. През февруари 2022 година компанията конфигурира и новаторска хибридна ВОРЕ/ВОРР линия с годишен потенциал от 27 000 т.

Според компанията новият артикул ще докара до основни промени в света на пакетирането, а разширението с потребителската база на Manucor

ще докара до в допълнение образование посредством клиентите за смисъла на кръговата стопанска система “.

Сделката се финансира със заем от „ Уникредит Булбанк “ и ОББ, като юридически консултант на кредитните институции е адвокатско сдружение „ Боянов и Ко. “ в съдействие с италианската правна адвокатска фирма Gianni & Origoni.

Основаната преди към половин век българска компания разполага с три индустриални и логистични бази в България – в Аксаково и Девня (за опаковъчни фолиа) и в Тервел (за гъвкави опаковки). Трите индустриални бази са ситуирани на обща повърхност от към 200 дка, а заетите в тях са към 1000.

Компанията е измежду най-големите производители на ВОРР фолио в Европа, с потенциал от 120 000 тона годишно.

Manucor също създава ВОРР фолио, като годишният ѝ потенциал е 80 000 тона. Италианският производител разполага с база и логистичен център в дребния италиански град Сеса Аурунка в Южна Италия с към 260 чиновници и осъществя продукцията си на към 50 пазара.

От „ Пластхим-Т “ акцентират, че договорката ще добави индустриален потенциал, основно ноу-хау и експертиза в категорията „ гъвкави опаковки “, ще ускори логистичната и дистрибуторска мрежа в Европа и ще добави забележителна база от лоялни клиенти.

Това дава благоприятни условия за увеличение на продажбите на новаторските ни и устойчиви опаковъчни артикули в международен мащаб “, показва Беян Фаик, основен изпълнителен шеф на „ Пластхим-Т “.

Справка в Търговския указател демонстрира, че за 2022 година „ Пластхим-Т “ регистрира растеж на чистите доходи от продажби с към 24% до 523 млн. лева Нетната облага на компанията също пораства – с към 130% до 61.4 млн. лева през 2022 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР