Китайската компания DJI, която произвежда любителски и професионални дронове, обяви,

...
Китайската компания DJI, която произвежда любителски и професионални дронове, обяви,
Коментари Харесай

Китайска компания се мъчи да докаже, че дроновете ѝ са сигурни

Китайската компания DJI, която създава любителски и професионални дронове, разгласи, че започва програмата bug bounty, в която експерти по киберсигурност могат да получат премия, в случай че съумеят да открият слаби места в продуктите.
Според сериозността на откритите слаби места премията може да доближи от 100 до 30 хиляди щатски $. Освен това компанията стартира възобновяване на програмните с и артикули за увеличение на сигурността и опазване на данните на клиентите си, написа БГНЕС, базирайки се на Bloomberg.
През последните седмици в дроновете DJI са открити слаби места. Програмистът Кевин Финистър оповестява за открита малка врата, през която се получава достъп до приложението DJI Go и да наблюдава GPS координатите на апарата. На собствен ред експертът по киберсигурност Лание Уоткинс от университета Джон Хопкинс заяви, че дружно със студентите си е съумял да открие най-малко три уязвими места в продуктите на компанията за последните година и половина, само че компанията не реагирала на известията, изпратени по електронната поща.
Стартът на програмата bug bounty може да бъде обвързван със скорошна заповед в армията на Съединени американски щати, която вкарва цялостна възбрана за потребление на безпилотните летателни апарати на DJI от военнослужещите. Заповедта се отнася до всички дронове на DJI, както и до системи, в които се употребява програмен продукт на компанията. Освен това военните трябваше да отстранен всички приложения на компанията, както и да изключат от дроновете захранващите детайли и осведомителни носители. Причина за отхвърли от дроновете е съществуването на слаби места за хакерски атаки.
От DJI обявиха, че са учудени и огорчени от решението на военните. Компанията даде обещание да обясни какви тъкмо слаби места съществуват. Малко по-късно DJI заяви, че вкарва в дроновете си офлайн режим, при който фотосите и видеозаписите от камерите престават да се предават към " облака ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР