Китай затвори въздушното пространство за самолети Boeing на руските авиокомпании.

...
Китай затвори въздушното пространство за самолети Boeing на руските авиокомпании.
Коментари Харесай

Китай затвори небето за руските Boeing

Китай затвори въздушното пространство за самолети Boeing на съветските самолетни компании. Това оповестява РБК, базирайки се на два източника.

През май Китай изиска от всички самолетни компании да актуализират електронното досие, съдържащо информация за притежателите на самолетни компании, договорите за самолети и наземното обслужване, написа Лента.ру. Руските превозвачи актуализираха тази информация, само че Китай изиска удостоверение, че импортираните самолети са били публично дерегистрирани в чужбина.

Руската страна не съумя да съобщи тези документи в период, по тази причина Китай отхвърли полетите им в сходство с интернационалното авиационно законодателство. Друг източник от съветската самолетна компания удостовери, че самолетите нямат право да летят без съответния документ.

Събеседникът на РБК твърди, че и други страни в този момент предявяват сходни претенции – Турция, да вземем за пример, отхвърля да позволява полети на самолети с двойна регистрация.

Представителят на Федералната организация за въздушен превоз се въздържа да разяснява тази информация. За момента няма мнения и от Министерството на превоз на Китайската гражданска авиационна администрация, написа Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР