Китай трябва да си постави по-амбициозни цели за възобновяема енергия

...
Китай трябва да си постави по-амбициозни цели за възобновяема енергия
Коментари Харесай

Китай може да изпълни сделката от Париж с по-амбициозни цели за ВЕИ

Китай би трябвало да си сложи по-амбициозни цели за възобновима сила и други възможности на изкопаемите горива, както и да постави повече напъните, с цел да ги осъществя, с цел да извърши уговорките си по климатично съглашение от Париж. Това демонстрират локални експертни разбори, представени от " Ройтерс ".

Капацитетът на Китай за възобновима сила – хидро, вятърна и слънчева, доста ще надвиши личната цел на Пекин, заложена в петгодишния й проект до 2020 година, съгласно отчет, квалифициран взаимно от Китайския народен център за възобновими енергийни източници (CNREC) и Академията за макроикономически проучвания.

Най-големият консуматор на сила в света се ангажира да конфигурира 340 GW водноелектрически мощ, 210 GW вятър и 110 GW слънчева сила до 2020 година в петгодишния си проект.

За да извърши уговорките, контрактувани през 2015 година в Парижката договорка за климата, Китай би трябвало да увеличи задачата си за неизкопаеми горива до 26% от общия енергиен микс в съпоставяне със сегашната цел от 15% до 2020 година, се споделя в изследването.

" Споразумението от Париж оказва напън върху краткосрочния енергиен преход от въглища и петрол към неизкопаеми горива ", показва Уанг Джонжинг, заместник-генерален шеф на CNREC. Китай, втората по величина стопанска система в света, надмина Съединените щати като максимален замърсител с парникови газове в света през 2007 година

Китай пое ангажимент да доближи пика на въглеродните си излъчванията до 2030 година и даже по-рано като част от взаимен ангажимент, стихотворец със Съединените щати преди договарянията за Париж през 2015 година Ако сегашната държавна политика се ползва вярно, другите възможности на изкопаемите горива би трябвало да са 60% от енергийните доставки до 2050 година, което е по-високо от формалната цел на държавното управление да понижи единствено въглищата на половината, се споделя в отчета.

Използването на чисти мощности от градските консуматори е основната компликация за държавното управление, защото Пекин се стреми да прекрати използването на въглища на национално равнище, а на този стадий те се употребяват всеобщо. Служител на Националната енергийна администрация съобщи, че страната ще реши казуса до 2020 година

Китайските управляващи се стремят да подобрят енергийната успеваемост и инфраструктура, като вкарат ограничения, включващи национална търговия с въглеродни излъчвания, зелени документи и поощряване на системите за предпазване на сила.

" За да се подсигурява спазването на Парижкото съглашение, е нужна мощна поддръжка за внедряването на възобновима сила както на национално, по този начин и на локално равнище ", сподели Уанг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР