Китай стартира програмата Made in China, а президентът на САЩ

...
Китай стартира програмата Made in China, а президентът на САЩ
Коментари Харесай

Джек Ма: Стига сме обучавали децата да работят в заводите

Китай започва програмата Made in China, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да върне производството в Съединени американски щати. Но ръководителят на китайския ритейлър Alibaba Джек Ма смята, че е време да се откажем от този метод.
Създателят на световната корпорация предлага да се премине към нов формат на производството и на труда, тъй като обичайното обучение е заседнало в предишното и както преди приготвя учащите се за работа във фабриките.

Ръководителят на колоса Alibaba Джек Ма е уверен, че в бъдеще главен мотор на пазара ще стане промишлеността на услугите, а не индустрията. Програмите Made in China, която прокарва държавното управление на Китай и и обещанията на Тръмп да направи Америка още веднъж велика посредством връщането на производството в Съединени американски щати, нямат смисъл в актуалните условия.

“Време е да престанем да приказваме за Made in China и Made in America. Настъпи епохата Made in Internet”.

Това съобщи Джек Ма по време на събитието Bloomberg Global Business Forum в Ню Йорк.

Според създателя на Alibaba, актуалният метод към образованието не дава отговор на новите действителности и не приготвя децата за бъдещите промени в пазара на труда. “Ние учим децата по подобен метод, че те след 30 години ще останат без работа“.

Децата биват убеждавани, че машините работят по-добре от хората и стартира да се изисква хората да станат сходни на машините. Но в бъдеше най-ценни ще се окажат качествата, които машините в никакъв случай няма да имат. Джек Ма отбелязва тези качества с IQ, EQ и LQ, където LQ е коефициентът на обич – неповторимо свойство, което разграничава индивида от машината. “Ако желаете да ви почитат, покачвайте своето LQ” – поучава Джек Ма.

По време на форума Джек Ма сподели, че е по едно и също време и реалист, и оптимист, който има вяра в бъдещето на технологиите. В същото време китайският бизнесмен поучава да бъдем деликатни, и че хората не трябва да се опасяват. “Не е добре, когато учени, експерти и бизнесмени плашат хората с технологиите. Хората стартират да се опасяват, че няма да има работа, че машините ще лишават всичко и ще поробят човечеството. Мисля, че хората би трябвало да имат убеденост в себе си“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР