Китай смекчава правителствения контрол върху обменния курс, за да може

...
Китай смекчава правителствения контрол върху обменния курс, за да може
Коментари Харесай

Китай смекчава контрола, за да понижи курса на рублата спрямо юана

Китай смекчава държавния надзор върху обменния курс, с цел да може съветската рубла да намали по-бързо цената си по отношение на юана, съобщи Така Пекин ще се защищити от икономическите наказания против Москва.

Маржът, с който рублата може да се колебае по отношение на юана в следената от страната дневна търговия, ще бъде подсилен до 10 на 100 над или под цената при дневното разкриване, започвайки от петък. Това заяви Китайската система за търговия с задгранична валута.

Рублата загуби към 40 на 100 от цената си, откакто западните държавни управления стопираха достъпа на някои съветски банки до интернационалната система за заплащания СУИФТ (SWIFT) поради решението на съветския президент Владимир Путин да нападне Украйна на 24 февруари. Руската централна банка е блокирана и не може да употребява запасите си от задгранична валута, с цел да отбрани обменния курс.

Китай не се причисли към упреците на други държавни управления против нашествието на Путин и подлага на критика западните наказания. Китайски компании не дават сигнал, че ще последват образеца на западните компании и ще се отдръпват от Русия, само че съгласно икономисти те евентуално ще се възползват от натиска върху Москва, с цел да сключат по-добри покупко-продажби.

Поддържането на непрекъснат валутен курс ще изисква от централната банка да субсидира съветски купувачи на китайски артикули, давайки им повече юана за рублите им, в сравнение с коства съветската валута съгласно пазарните сили.

Последната смяна ще разреши на китайските обменни курсове да се оправят с всекидневните внезапни съмнения в курса на рублата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР