Китай съобщи за епидемията в Ухан още в края на

...
Китай съобщи за епидемията в Ухан още в края на
Коментари Харесай

Русия защити Китай

Китай заяви за епидемията в Ухан още в края на декември, изказванията за опити на Пекин да скрие информация за пандемията са най-малкото неточни, сподели през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Още в края на декември всички узнаха от нашите китайски сътрудници какво става там, когато те в действителност се убедиха, че това в действителност е зараза. През януари за това към този момент приказваха експерти, включително и такива под егидата на СЗО. В началото на февруари специалисти на СЗО посетиха Ухан, измежду тях, прочее, имаше и съветски експерт. Така че да се приказва, че китайците са криели от СЗО, или че СЗО не е знаела какво става, или пък че е знаела, само че е криела някаква информация, съгласно нас е най-малкото неточно ", съобщи той в изявление за РБК.

" Никой, несъмнено, не е очаквал такова развиване на събитията, подобен мащаб на пандемията. Но това е невиждана обстановка, трябваше да се работи, когато опитът от предходни пандемии се оказа непълен. Тази пандемия е доста по-сериозна. И аз считам, че експертите от СЗО не би трябвало да бъдат упреквани голословно, а е нужно по всякакъв начин да бъдат подкрепяни и поощрявани ", съобщи Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР