Китай предупреди Филипините срещу провокативни действия, съобщава Ройтерс. Министерството на отбраната

...
Китай предупреди Филипините срещу провокативни действия, съобщава Ройтерс.
Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Китай се закани на провокациите на Филипините

Китай предизвести Филипините против " провокативни " дейности, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на защитата на страната акцентира, че Пекин ще отбрани своя териториален суверенитет. Предупреждението идва ден след

" Предупреждаваме Филипините да спрат да вършат забележки, които могат да доведат до усилване на споровете и ескалация на обстановката, както и да прекратят всички нарушителни и провокативни дейности ", акцентират от ведомството.

" Китай ще продължи да подхваща твърди и решителни ограничения, с цел да отбрани изрично своя териториален суверенитет и морски права и ползи ", допълват от министерството.
 Китай употребява водни оръдия против транспортен съд на Филипините
Китай употребява водни оръдия против транспортен съд на Филипините

Отново напрежение в Южнокитайско море

Вчера бреговата защита на Китай заяви, че е подхванала ограничения против филипинските кораби в противоречиви води покрай Втората Томасова плитчина и островите Спратли - дейности, които Филипините нарекоха " безотговорни и провокативни ".

Манила уточни, че и нцидентът е включвал потреблението на водни оръдия против граждански транспортен съд, нает за доставяне на войски.

Китай има териториални искания по отношение на съвсем , където годишно се прави търговия за над 3 трилиона $. Неговите териториални искания включват и Втората Томасова плитчина, която е в границите на изключителната икономическа зона на Филипините. Пекин е разположил патрулни кораби там, в това число - както Манила твърди - " китайска морска милиция ".

В региона имаше поредност които не престават териториалния си спор в Южнокитайско море макар решението от 2016 година на Постоянния трибунал, според което претенциите на Китай нямат правно съображение база. Пекин обаче отхвърля това решение.
 Ново напрежение сред Пекин и Манила в Южнокитайско море
Ново напрежение сред Пекин и Манила в Южнокитайско море

Филипински чиновници нелегално дебаркирали на риф, който е част от островите Спратли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР