Китай отхвърли като безотговорна клевета предупреждението на НАСА, че страната

...
Китай отхвърли като безотговорна клевета предупреждението на НАСА, че страната
Коментари Харесай

Китай отхвърля обвинения на НАСА, че може да превземе Луната

Китай отхвърли като безотговорна клюка предизвестието на НАСА, че страната може да " превземе " Луната като част от военна стратегия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Властите в Пекин обявиха, че постоянно са призовавали за създаване на общественост от народи в космоса.

Китай форсира осъществяването на галактическата си стратегия през последното десетилетие, като фокусът е върху проучването на Луната. Азиатската страна направи първото си кацане на Луната без екипаж през 2013 година и чака да изстреля задоволително мощни ракети, с цел да изпрати астронавти на Луната към края на това десетилетие.

" Ние би трябвало да сме доста загрижени, че Китай кацна на Луната и съобщи: " Тя към този момент е наша и вие стойте на страна ", сподели ръководителят на НАСА Бил Нелсън в изявление за немския вестник " Билд ", оповестено в събота.

Според него китайската галактическа стратегия е военна и страната е откраднала хрумвания и технологии.

" Не за първи път ръководителят на НАСА подценява обстоятелства и приказва безконтролно за Китай. Американската страна непрестанно основава клеветническа акция против естествените и рационални старания на Китай в космоса, а Китай твърдо се опълчва на сходни безотговорни забележки ", съобщи Чжао Ляцзян, представител на Министерството на външните работи.

Азиатската страна постоянно е насърчавала построяването на споделено бъдеще за човечеството в космоса и се е противопоставяла на всяка конкуренция във въоръжаването в космоса, сподели той.

В рамките на програмата си " Артемис " ( " Артемида " ) НАСА възнамерява да изпрати задача с екипаж в орбита към Луната през 2024 година и да извърши кацане с екипаж до 2025 година, напомня Ройтерс.

Китай пък възнамерява задачи без екипаж до южния полюс на Луната през това десетилетие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР