Китай хвали прагматизма на премиера на Великобритания Тереза Мей, която

...
Китай хвали прагматизма на премиера на Великобритания Тереза Мей, която
Коментари Харесай

Китай хвали „прагматизма” на Тереза Мей

Китай хвали " прагматизма " на премиера на Англия Тереза Мей, която подцени апели да повдигне казуса с правата на индивида и Хонконг по време на тридневната си аудиенция в азиатската страна, написа " Гардиън ".

Днес е последният ден от визитата на Мей в Китай.

В материал на редакцията китайският държавен вестник Global Times написа, че министър председателят умно " избегна " повдигането на сходни въпроси, защото тя търсеше " прагматично съдействие " сред Обединеното кралство и втората стопанска система в света.

Изданието отбелязва, че западни медии и деятели в Хонконг призоваваха Мей да разкритикува Пекин и Англия да окаже напън върху Китай, само че тя не се подаде.

Global Times поздравява Мей за позицията й, която е в несъгласие с апелите.

Мей несъмнено няма да направи мнения в прорез с задачите на визитата си в Китай. За министър-председателя загубите са повече от облагите, в случай че тя успокои английските медии за сметка посещаване в другарска атмосфера, добавя изданието.

Според китайския вестник нападките на западните медии са безполезни.

" Нищо не може да спре китайско-британското съдействие: шумът и заяждането ще бъдат отнесени от вятъра ", написа в публикацията.

Преди да отпътува за Китай Мей даде обещание да повдигне въпроса за Хонконг и човешките права пред китайските водачи. Но на конференцията с премиера Ли Къцян в сряда и двата въпроса не бяха коментирани от Мей. Само Къцян съобщи, че са разискали човешките права като част от по-обширен диалог, по време на който са били наранени китайско-британските търговски връзки и правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

Но представители на английското държавно управление отвърнаха на публикацията на Global Times, заявявайки, че министър председателят е повдигнал проблема за човешките права и за Хонконг на срещите си с президента Си Дзинпин и премиера Ли Къцян. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР