Киселото мляко е сред най-разпространените млечни продукти в света. Съдържа

...
Киселото мляко е сред най-разпространените млечни продукти в света. Съдържа
Коментари Харесай

Мазнините в киселото мляко – какво трябва да знаем?

Киселото мляко е измежду най-разпространените млечни артикули в света. Съдържа потребни бактерии и може да работи като пробиотик, осигурявайки разнообразни изгоди за здравето.

Редовната му консумация може да ускори няколко аспекта на вашето здраве. Така да вземем за пример е открито, че киселото мляко понижава риска от сърдечни болести и остеопороза, както и оказва помощ при ръководство на тежестта.

Киселото мляко е известен млечен артикул, който се получава от бактериалната ферментация на млякото.

Бактериите, употребявани за изработката на кисело мляко, се назовават култури от кисело мляко, които ферментират лактоза – естествената захар, намираща се в продукта. Този развой създава млечна киселина, вещество, което кара млечните протеини да се извиват, придавайки на киселото мляко неповторимия му усет и текстура.

Киселото мляко може да се направи от всички типове мляко. Обикновеното кисело мляко без добавени оцветители е бяла, гъста течност с изострен усет. За страдание, множеството търговски марки съдържат добавени съставки като захар, изсъхнало мляко и изкуствени аромати. Тези йогурти не са потребни за вашето здраве. От друга страна, елементарното, неподсладено кисело мляко предлага доста изгоди за здравето.

Една от най-големите изгоди идва от мазнините в киселото мляко.

 Мазнините в киселото мляко

Съдържанието на мазнини може да варира от 0.4% в немасленото кисело мляко до 3.6% или повече в пълномасленото кисело мляко. Други кисели млека като биволското, козето и овчето могат да имат над 6% масленост. По-голямата част от мазнините в киселото мляко са наситени (70%), само че съдържат и много огромно количество ненаситени мазнини.

Млечната лой е неповторима, защото обезпечава до 400 разнообразни типа мастни киселини. Те ускоряват имунната система и метаболизма, оказват помощ за предварителна защита на остеопорозата.

Нови проучвания демонстрират, че мазнините в киселото мляко спомагат за по-доброто здраве на сърцето.

Приемът на наситени мазнини от пълномаслени артикули усилва положителния холестерол, който може да пази органите на сърдечната система. Други изследвания са открили, че приемът на кисело мляко понижава общата периодичност на сърдечните болести с 25%.

Освен това е потвърдено, че млечните артикули като киселото мляко оказват помощ за понижаване на високото кръвно налягане, което е главен рисков фактор за сърдечни болести. Ефектите наподобява са най-забележими при тези, които към този момент са диагностицирани с високо кръвно налягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР