Кирило Тимошенко, който е заместник-началник на канцеларията на президента Володимир

...
Кирило Тимошенко, който е заместник-началник на канцеларията на президента Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да се евакуират украински градове frognews.bg

Кирило Тимошенко, който е заместник-началник на канцеларията на президента Володимир Зеленски, сподели пред украинската телевизия, че управляващите и енергийните служби са фокусирани върху стабилизирането на електропреносната мрежа и че са постигнали забележителен прогрес след вчерашните офанзиви, посочи Българска телеграфна агенция.

 

Украинският държавен мрежов оператор заяви, че в огромни елементи от страната през днешния ден няма да има ток, откакто Русия предприе през вчерашния ден най-масирания обстрел на енергийната инфраструктура, откогато войната стартира преди близо девет месеца, добавя Асошиейтед прес.  " Укренерго " изясни, че няма да може да известява авансово жителите за всички спирания, защото сега се правят аварийно-ремонтни действия.

 

Вчера Русия изстреля над 90 ракети и организира над 10 офанзиви с дронове против Украйна съгласно информация от украинския общоприет щаб. Украинските сили са свалили 77 ракети и 11 дрона, се споделя в известието. 

 

Украинският енергиен министър дефинира нападението като най-масивната офанзива по енергийни обекти от началото на войната. Ударени са били както системи за произвеждане, по този начин и за транспорт на електрическа енергия. Канцеларията на Зеленски сподели, че измежду цивилното население има минимум шестима починали и 17 ранени. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР