Кирил Стремоусов, назначеният от Москва, заместник-областен управител на Херсонска област,

...
Кирил Стремоусов, назначеният от Москва, заместник-областен управител на Херсонска област,
Коментари Харесай

Назначеният от Русия заместник-губернатор на Херсонска област Кирил Стремоусов загина при катастрофа

Кирил Стремоусов, назначеният от Москва, заместник-областен шеф на Херсонска област, почина при автомобилна злополука, заяви Ройтерс, базирайки се на съветските държавни медии. Няма детайлности за това какво тъкмо се е случило. Руските медии единствено оповестяват за гибелта на Стремоусов.

Ройтерс напомня, че Стремоусов беше едно от най-известните лица измежду ръководещите след съветската окупация, който интензивно използваше обществените мрежи за издание на нападателни изказвания. Последното такова бе направено часове преди гибелта му, заяви организацията. Стремоусов заяви, че украинската войска през вчерашния ден е дала няколкостотин жертви при опит за нахлуване по три посоки в Херсонска област. Според него измежду настъпващите имало доста англоезични и полски наемници. Стремоусов заключи ситуацията в региона, като сподели, че украинските войски се опитвали да напреднат в Херсонска област по всички посоки, само че на всички места се сблъсквали с отпора от съветските сили и понасяли огромни човешки загуби.

Смъртта на Стремоусов беше доказана от назначения от съветските управляващи регионален шеф на Херсонска област Владимир Салдо, съобщи ТАСС. Той сподели, че му е мъчно да приказва за кончината му на Стремоусов, настъпила по време на пътно произшествие, в което попаднал автомобилът му. Салдо също по този начин сподели, че е мъчно да се приказва за нещастието на околните на починалия, който е имал пет деца и е очаквал в скоро време раждането на шесто.

Управляващият анексирания от Русия през 2014 година Крим Сергей Аксьонов съобщи във връзка със гибелта на Стремоусов, че фамилията му ще получи цялата нужна му поддръжка.

Междувременно стана известно, че е бил взривен главният мост на пътя за излизане от Херсон, заяви Ройтерс. Снимки в интернет демонстрираха изчезнала част от моста на основната автомагистрала източно от град Херсон. Мостът изцяло е сринат във водите на река Ингулец, която е приток на река Днепър.

Засега не излиза наяве по какъв начин и от кого е бил опустошен мостът. Украинците, които са разгласили фотосите, спекулират, че пътното оборудване е било взривено от съветските войски при подготовката им за оттегляне. Олег Жданов, украински боен анализатор, обаче съобщи пред Ройтерс, че е допустимо мостът да е бил опустошен от украински саботьори, с цел да изолират съветските сили от двете страни на реката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР