Кирил Петков въобще не е присъствал на срещата в Солун,

...
Кирил Петков въобще не е присъствал на срещата в Солун,
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Киро лъже, че е присъствал на срещата в Солун с лидерите. Гушка Лена и лъже всички

Кирил Петков изобщо не е участвал на срещата в Солун, нито на вечерята, както лъже говорителката му и Министерският съвет.

Снимката от вечерята в петзвездния хотел „ Хаят ” в Солун на премиера, Лена Бориславова и трети човек (посочван поради образна аналогия като посланика ни Валентин Порязов) взриви публичното Мнение.

Да забележим случилото се!

Първо ще обясня за интернационалната среща, написа Григор Лилов на стената си във Facebook.

Тя е част от Процеса за съдействие в Източна Европа (SEECP). Тя е среща на балканските страни – т.е. и нашите съседи и то най-високо допустимо Държавно ниво.

Тя с присъединяване на Шарл Мишел, ръководител на най висшия орган на Европейски Съюз – Европейския съвет ис генералният секретар на Съвета за районно съдействие (RCC) госпожа Маджлинда Брегу.

Т.е. единствено роден глупак или някакво прокси, настоящо по задгранична заповед, не би й обърнал внимание. Обсъждало се е интернационалното съдействие, Европейски Съюз и Балканите, енергийната и газова съгласуваност и взаимопомощ, сигурността, развиването с общи старания на пограничните региони, войната на Русия в Украйна и T.H.

Отсъствието на премиера ни при изискване, че е бил в Солун по същото време, е величествен интернационален политически скандал. Така той е показал неприязнено отношение към Европейски Съюз, към страните, с които живеем на полуострова и не си е мръднал пръста нито да развива връзките на България с тях, нито да отбрани и аргументира съществени български цели.

Участието на външният министър Teoдoра Ганчовска (сред най-ниските по сан участници в срещата) не може да измие новото внасяне на напрежение от България в връзките ни с Европейски Съюз.

**** Лъжите

Днес в в своя медийна демонстрация говорителката на кабинета Лена Бориславова съобщи, че тя и министър председателят са били на събитието в Солун. Пак през днешния ден Министерският съвет пусна следната информация:

„ В отговор на журналистически въпроси, Ви осведомяваме, че на 10 юни 2022 година министър председателят Кирил Петков взе участие в Солун във вечерята на високо ниво на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките сред страните от района, облекчение на транспортната и гранична инфраструктура са били измежду тематиките на диалог. Най-важно обаче е доверието сред страните, на фона на вилнеещата война на изток от нас, е било общото мнение на водачите.

ЛЪЖАТ!

Давам фрагмент от Декларацията, призната на срещата и поместена на формалния държавен уебсайт в Гърция, както и на уебсайт на Европейски Съюз:

„Под председателството на министър-председателя Кириакос Мицотакис, ние, участниците в срещата на върха на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа (SEECP), президент Борут Пахор, президент Мило Джуканович, президент Вьоса Османи-Садриу, президент Шефик Джаферович, министър ръководител Наталия Гаврилица, министър ръководител Димитър Ковачевски, министър ръководителят Еди Рама, министър-председателят Андрей Пленкович, вицепремиерът Сорин Гриндяну, външният министър Никола Селакович, министърът на външните работи Теодора Генчовска и заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджи.

В наличието на ръководителя на Европейския съвет господин Шарл Мишел и генералния секретар на Съвета за районно съдействие (RCC) госпожа Маджлинда Брегу…“ /край на цитата/

Ето и обявата:



Кирил Петков не се мярка и на формалните фотографии на участниците в срещата. Не се мярка и на вечерята, както лъже Министерският съвет. Давам видеозаписи от срещата и вечерята, поместени в нюзрума на уеб страницата на Европейския съвет.
Факт е, че огромният държавен „ Еърбъс 319″ е летял до там, въпреки че пътят до Солун е единствено три часа по автомагистралата. /виж скрийншота/. И вечерята е почнала по-рано.

Сещам се какво написах в един пост преди време във връзка различен скандал с правителстВОТО И говорителката му:

(цитат) „ Г-н министър председател, каквито и да са връзките ви с началника на Вашия кабинет, това лице потвърждава, че не е за този пост. Ако не можете или по скоро не желаете да се отървате от него, приложете,страничен пас на Питър“! Надявам се, че знаете защо говоря… Ако не го извършите, началникът на Вашия кабинет с такива и други сходни дейности в скоро време, волно или несъзнателно, ще ви изгони от премиерския ви кабинет. (край на цитата)

Ще би трябвало да се поправям: освен лицето представител е отговорно, само че и самият министър председател. Той се оказа елементарен роден хитрец, загърнат за разлика от тариката Бойко Борисов с лъскаво фолио от канадски ВУЗ и британски език. За сметка на данъкоплатците, какъвто беше и другият. А в случай че демонстрираното неявяване и наличие в Солун не е плод на тарикатлъка и неналичието на умения за каквото и да е притежаване нa cтpacтитe oт Кирил Петков, абсурдът е надалеч по-плашещ и сериозен от някаква персонална история с държавни пари.Както написах тогава по оня мотив с държавното управление и говорителката: „В тежкия случай (визирам възможна поръчка) даже не ми се приказва защо иде реч“.

Бившият ръководител на Народното събрание и политик от ГЕРБ Димитър Главчев разтресе мрежата с разкритията си:

„ Просто не е на тази вечеря

“В отговор на журналистически въпроси, Ви осведомяваме, че на 10 юни 2022 година министър председателят Кирил Петков УЧАСТВА в Солун във ВЕЧЕРЯТА НА ВИСОКО РАВНИЩЕ на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките сред страните от района, облекчение на транспортната и гранична инфраструктура са били измежду тематиките на диалог. Най-важно обаче е доверието сред страните, на фона на вилнеещата война на изток от нас, е било общото мнение на водачите.

Това обявиха от държавната пресслужба, откакто в общественото пространство се появиха фотоси от вечеря в солунски хотел на министър председателят Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с държавен аероплан. ” “

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР