Кирил Петков се оказва сред най-заможните министри в кабинета “Янев”.

...
Кирил Петков се оказва сред най-заможните министри в кабинета “Янев”.
Коментари Харесай

Пеканов с акции в Tesla, Кирил Петков има над 1 млн. лв. в чужбина

Кирил Петков се оказва измежду най-заможните министри в кабинета “Янев”. Служебният министър на стопанската система е заявил влог от над 1 млн. лева в чужбина. В същото време най-интересен капиталов усет демонстрира вицепремиерът Атанас Пеканов, който има акции в компанията на Илън Мъск Tesla, а също и в биотехнологичната - CureVac. Успоредно с това наличните парични средства на някогашния министър председател Бойко Борисов са нарастнали през 2020 година с 67 000 лева, по отношение на 2019 година и са достигнали до 184 000 лв.. Борисов обаче е пропуснал да подаде декларация към датата на освобождението му като министър-председател. А тази липса не разрешава съпоставяне какви парцели и коли има от преди 2020 година

Кирил Петков с влог в чужбина от 1.120 млн. лева

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков има на влог в чужбина 1.120 млн. лева и още 20 000 лв. в България. Този любопитен подробност става явен от декларацията му за имущество и ползи, оповестена пред КП КОНПИ. През 2021 година той дружно със брачната половинка си Линда е придобил автомобил Lexus за 60 000 лева Отделно от това имат автомобил Mini Cooper от 2012 година, добит за 13 500 лв.. Съпругата му има “Сладкарницата на Линда”.

Служебният вицепремиер и министър по еврофондовете Атанас Пеканов е заявил притежавани акции в компанията на Илън Мъск - Tesla Inc. Той има 2 акции, закупени за 1217 лв.. Пеканов има и 13 акции от немската биотехнологична компания CureVac NV. През 2020 година Пеканов е закупил автомобил на погашение за сумата от 40 478 лева Наличните му парични средства възлизат на към 47 000 лв..

Вицепремиерът Бойко Рашков има влог в Банка ДСК за над 100 хиляди лв., както и кредитна карта с предел до 10 000 лв.. Той е заявил три жилището в София, още няколко парцела в столицата и региона. Сред тях, в декларацията си е показал “фитнес, част от къща”, дворно място и две къщи в село Антон и жилище в Несебър. Като съображение е посочено сватбен контракт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР