Кирил Петков отговори на Борисов: Стига театрално говорене и медийни

...
Кирил Петков отговори на Борисов: Стига театрално говорене и медийни
Коментари Харесай

Петков отговори на Борисов: Стига театрално говорене и медийни изяви, време е да седнем да говорим

Кирил Петков отговори на Борисов: Стига театрално говорене и медийни изяви, време е да седнем да приказваме

Не съм чул какво тъкмо е споделил Бойко Борисов, тъй като ние имахме опцията да имаме доста виновен диалог с министър Тагарев по отношение на помощта за Украйна. Разбрахме, че за девет месеца е направено доста. Призовавам сътрудниците от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили също да проведат подобен изчерпателен диалог.

Това съобщи съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков, който разяснява поставения малко по-рано ултиматум от Бойко Борисов за сключване на съдружно съглашение.

 

Бойко Борисов: Повече в недоизказани сглобки няма да участваме, ще изготвим съдружно съглашение

" Пак споделям, че не съм гледал конференцията на Бойко Борисов, само че за нас е най-важно да се работи по-бързо и да седнем да приказваме още този уикенд. Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно. Искам да видя тъкмо какво ще е съдружното съглашение на ГЕРБ. Ние го направихме доста транспарантно и обществено, а те са споделили, че ще ни го изпратят официално. Няма по какъв начин да отхвърлям или да одобрявам нещо, което не съм видял или прочел. Съгласен съм с Борисов, че хиората не вървят да гласоподават за регулатори. тъкмо това е казусът. в случай че хората гласоподаваха за регулатори, нямаше да им се подвига тока, щеше да има работещи КЕВР и Комисия за защита на конкуренцията. Регулаторите дефинират живота на хората и там би трябвало да е фокусът. Регулаторите са за 5 години, а министрите са за идващите месеци ", разгласи Петков.

" В момента не мога да кажа нищо, тъй като не съм осведомен какво тъкмо оферират ГЕРБ, само че би трябвало да го предложат оптимално най-бързо. Ние ще спазим нашата дума и на 6 март акад. Денков ще подаде оставка. Всичко би трябвало да се случи оптимално бързо. Всеки ден закъснение е ден на неустановеност. За нас изрично министър председател би трябвало да е Мария Габриел. Ние се държим на думата. Задължително идващият министър председател би трябвало да е Мария Габриел ", безапелационен бе той.

" Не желая да разясня никакви математики. Искаме да забележим тяхното предложение. Да забележим какво оферират в правосъдната промяна, за регулаторите, за Пепи Еврото и Нотариуса. Ако тази страна се управляваше единствено от министри, щеше да е процъфтяла. Тази страна се ръководи от нерефирмарани специфични служби и регулатори. Управлява се от нереформиран Висш съдебен съвет, който като му натиснеш ентър гласоподава с един глас. Нека не отвличаме тематиката с разпределянето на министрите. Министрите са доста по-малко значими от по този начин наречената перманентна власт. тъкмо тази власт ръководи. Кой е дал своя вот за основен прокурор Сарафов? Аз не съм. Кой е дал своя вот шефката на Комисия за защита на конкуренцията да бъде майка на народен представител. Не съм дал своя вот за службите, които не могат да открият един разузнавач. Това е най-важното. Нека спрем да си играем на спектакъл и да седнем да решим най-важните задания. На нас това ни омръзна и няма да отклоним тематиката. Нямаме ли действителен диалог за промените - диалогът за министри е второстепенен. Николай Денков е подготвен с оценката на министрите още преди месец. Аз на Бойко Борисов още през вчерашния ден му написах СМС, звънях му и му споделих - време е да седнем да приказваме, стига медийни изяви, цялата страна нас чака ", приключи Кирил Петков.

Трябва да се каже ясно - нито един български боец няма да бъде изпратен в Украйна. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред публицисти. Той добави, че е провел доста изчерпателен диалог с министъра на защитата Тодор Тагарев, който е разяснил всички действия, които е направило Министерство на защитата по отношение на помощта за Украйна.

Ние разбрахме, че в последните 9 месеца е направено доста. Едното нещо, което желая да прикани, е нашите сътрудници от ГЕРБ да създадат същото, което направихме ние - да не се приказва на незадълбочено равнище, да има изчерпателен диалог с министър Тагарев, с цел да схванат какъв брой доста е направено в последните месеци, сподели Кирил Петков. По-рано денем Борисов разгласи, че държавното управление не извършва взетите от Народното събрание решения за снабдяване на военна помощ за Украйна.

Кирил Петков разяснява, че не може да одобри или отхвърли препоръчаното от Борисов съдружно съглашение, което би трябвало да работи до края на мандата на този парламент. Той изясни, че се надява от ГЕРБ да съумеят да предложат по-бързо от оповестените от Бойко Борисов 10 дни съглашение, което да бъде прегледано и от " Продължаваме промяната ".

Аз не мога да приема или отхвърля нещо, което не съм получил, добави Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР