Кириакос Мицотакис никога не е очаквал да стане част от

...
Кириакос Мицотакис никога не е очаквал да стане част от
Коментари Харесай

Ерата на асиметрични заплахи оформя перфектна буря за Гърция

Кириакос Мицотакис в никакъв случай не е очаквал да стане част от гръцко издание на „ съвършената стихия “. И въпреки всичко ориста и събитията сложиха гръцкия министър председател в обстановка да ръководи страната в доста решителен миг. Той сподели увереност в оправянето с въпроса за миграцията и бежанците, което укрепи политическия му имидж. Обществото жадуваше за мощен водач - разбиране, което значително беше замъглено от възприятие на оскърбление през последните 10 години. Това отбелязва анализаторът Алексис Папакелас в коментар за гръцкото издание Kathimerini, представен от БГНЕС.
„ Перфектната стихия “ съставлява тъкмо изложение на доста непредвидими закани по едно и също време. Трудностите демонстрират най-хубавото у гърците: национализъм, благотворителност и даже възприятие за общественост, което рядко се среща при естествени условия.
Това се вижда от развиването на границата на Еврос и това е тъкмо струната, която министър председателят се пробва да дръпне измежду популацията. Този превъзходен микс обаче не е задоволителен, с цел да помогне на Гърция да се оправи на практика с провокации като ковид, имиграцията или опасността от Турция. Трябва да разчита на система, проект и хора със стоманени нерви, които наблюдават придвижването на топката и пренебрегват повдигането на звук.
И тъкмо тук е слабото място. Икономическата рецесия, в композиция с греховете от предишното и цялостното неуважение към институциите и дисциплината, които процъфтяваха през годините на ръководството на СИРИЗА, нанесоха обилни вреди. Държавният уред се нуждае от време и пари, с цел да влезе във форма.
Как може да се основат задоволителен брой отделения за интензивно лекуване, по какъв начин може да образова медицинския личен състав да съблюдава протоколите, когато се чака 5, 10 или даже 15 % от популацията да се болести с вируса? Кой ще може да сътвори затворени центрове за мигранти? И какъв брой бързо може страната да бъде обезпечена против нова асиметрична опасност от хакерски атаки? Аз персонално имам вяра, че това ще бъде тест за гръцкото общество, само че то ще го направи.
Опасявам се обаче, че стопанската система ще се забави. Коронавирусът унищожи международната стопанска система и замрази проектите на вложителите. В същото време задграничните вложители са загрижени за резултата от мигрантската рецесия и напрежението с Турция. Туризмът ще бъде нарушен. Ако тези фактори забавят растежа, гръцкото общество ще пострада в миг на огромни упования.
Да се надяваме, че мощните сътрудници на Гърция осъзнават, че би трябвало да я поддържат. Гърция не може да бъде лимитирана от амбициозни първоначални остатъци и в това време да бъде на първа линия против огромни закани. Това сочи просто здравия разсъдък. Ще бъде ли осъзнато това? Силно се надявам, че ще стане по този начин, приключва коментарът на Папакелас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР