Киргизстан планира да изпрати 150 военнослужещи и няколко единици военно

...
Киргизстан планира да изпрати 150 военнослужещи и няколко единици военно
Коментари Харесай

Киргизстан изпраща 150 военнослужещи в Казахстан

Киргизстан възнамерява да изпрати 150 военнослужещи и няколко единици военно съоръжение в Казахстан в границите на мироопазващата задача на ОДКС. Камчъйбек Ташиев, заместник-ръководител на кабинета на републиката, съобщи това в Народното събрание на републиката.

" Ще изпратим 150 военнослужещи и 19 единици военна и автомобилна техника в Казахстан ", сподели той.
Казахстан - новата алтернатива и заплаха пред Путин
Светкавично развилите се митинги и безредици в Казахстан бързо трансформираха динамичността в интернационалните връзки. Анализ на член на Атла...
Прочети повече
По време на парламентарно съвещание в Бишкек министърът на защитата на Киргизстан Бактъйбек Бекболотов съобщи, че киргизстанските военни са подготвени да заминат за Казахстан. " Два самолета към този момент се намират на военното летище в Кант (Чуйска област), а бойците просто чакат да бъде взето съответното решение ", сподели той.

Съгласно киргизкото законодателство въпросът за изпращане на военнослужещи на страната в чужбина се преглежда от Народното събрание, след което решението се подпише от президента. Законодателният орган трябваше да прегледа въпроса на 6 януари, само че заради липса на кворум изключителното съвещание беше отсрочено за петък.

ОДКС се състои от Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан, написа БГНЕС.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР