Кипърският президент Никос Анастасиадис определи като неприемлива позицията на Турция

...
Кипърският президент Никос Анастасиадис определи като неприемлива позицията на Турция
Коментари Харесай

Неприемливо е Турция да не се присъедини към санкциите срещу Русия

Кипърският президент Никос Анастасиадис дефинира като неприемлива позицията на Турция да не се причисли към глобите, наложени против Русия поради нашествието в Украйна, заяви кипърското издание „ Филелефтерос “.

Анастасиадис насочи рецензията си към Анкара през вчерашния ден по време на неофициалната среща на върха на Европейския съюз, която се организира в Париж.

В изявлението си, публикувано от държавния представител Мариос Пелеканос, Анастасиадис съобщи, че Република Кипър, като страна, която към този момент съвсем 48 години изживява последствията на турската инвазия, схваща изцяло това, което се случва в този момент в Украйна. Кипърският президент изрази цялостната поддръжка на Кипър за дипломатическите старания за преустановяване на войната.

Той се спря и на въпроса за укрепването на отбранителните качества на Европейски Съюз, като акцентира, че при планирането им би трябвало да бъдат взети поради заканите и провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз и страни-членки от страна на Турция.

Що се отнася до освобождението на Европейски Съюз от енергийната взаимозависимост от Русия, Анастасиадис загатна значимата роля, която играе Кипър, в това число посредством съдействието си със страни от района, за преноса на енергийни запаси към Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР