Киев съобщи в понеделник вечерта, че украинските войски са отблъснали

...
Киев съобщи в понеделник вечерта, че украинските войски са отблъснали
Коментари Харесай

Киев отхвърли твърденията на Москва, че Русия е превзела стратегическия град Мариинка

Киев заяви в понеделник вечерта, че украинските войски са отблъснали три " несполучливи офанзиви " наоколо до разрушената и съвсем безлюдна община Мариинка в Донецка област.

Новината идва, откакто по-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу сподели на телевизионна среща с президента Владимир Путин , че съветските сили са завладяли стратегическия град.

" Не е правилно да се приказва за завладяване на Мариинка ", сподели украинският боен представител Олександър Щупун в народен ефир. " Сраженията за Мариинка не престават ", сподели Щупун.

" В момента нашите военнослужещи се намират в административните граници на Мариинка, само че градът е изцяло опустошен ", добави той.

Мариинка е относително дребен град - с население преди войната под 10 000 души. Според английското разузнаване съветските военни се стремят да го завладяват, с цел да напреднат още по на запад и да защитят по-добре окупирания град Донецк.

Щупун сподели също, че съветските окупационни сили " все по-често " отхвърлят да вземат участие в щурмови интервенции на фронтовата линия. " Има информация за възходящ брой отводи на окупатори да вземат участие в щурмови интервенции. По-специално това се следи в частите на 1-ви армейски корпус на [Русия] ", сподели той.

Във вторник сутринта военновъздушните сили на Украйна (ВВС) оповестиха, че противовъздушната защита на Украйна е свалила през миналата нощ 13 от изстреляните от съветските сили по украинска територия 19 дрона.

Ден по-рано украинските военни оповестиха, че силите им са свалили десетки създадени в Иран безпилотни самолети " Шахед ", и споделиха, че са свалили от небето още два съветски изтребителя на фона на предходни изказвания за все по-големи триумфи против вражеските въздушни набези.

Киев чака в околните дни доставката на дълго чаканата първа пратка съвременни изтребители F-16, с които Украйна се пробва да се опълчи на въздушното предимство на Русия над окупираните територии.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР