Киев отхвърли твърденията, че умишлено е застрашил зърнената сделкаВластите в

...
Киев отхвърли твърденията, че умишлено е застрашил зърнената сделкаВластите в
Коментари Харесай

Украйна потвърди, че стои зад атаката от подводни дронове на Севастопол


Киев отхвърли изказванията, че съзнателно е заплашил зърнената договорка

Властите в Украйна потвърдиха, че Киев стои зад офанзивата от подводни дронове в залива на Севастопол, само че отхвърлиха изказванията на Москва, че тези дейности съзнателно са заплашили филантропичния зърнен кулоар.

По-рано Русия упрекна Украйна, че е нарушила контрактуваните условия от зърнената договорка. Киев обаче беше безапелационен, че „ страната се придържа строго към интернационалните си отговорности “ и не би заплашила действието на коридора.

Вчера съветският външен министър Сергей Лавров сподели, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция, че Москва не вижда „ на практика никакви резултати “ от пакта с Организация на обединените нации, който имаше за цел да подкрепи съветския експорт на зърно и торове. Той упрекна западните страни, че са основали невъзможност.

Русия алармира, че в случай че не бъде изпълнен лист с претенции за унищожаване на пречките пред този експорт, тя няма да се съгласи на удължение на периода на обвързваното с това съглашение след 18 май, което разрешава безвреден експорт на зърно от черноморските пристанища на Украйна.

На конференция в Организация на обединените нации в Ню Йорк Лавров  похвали работата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и ръководителя на Службата за помощ на Организация на обединените нации Мартин Грифитс в устрема им „ да се реализира съглашение със страните, които оповестиха нелегитимни наказания против Руската федерация “.

„ Но резултат на процедура няма “, сподели Лавров.

На терен съветските офанзиви по основния Бахмут не престават, макар неналичието на териториални триумфи. След повече от 10 месеца опити от страна на Москва да превземе града, водачът на частната военна компания „ Вагнер “ разяснява, че рухването на Бахмут няма да промени „ по никакъв метод “ бъдещите им проекти за Донецка област.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР