Киану Рийвс се завръща към емблематичната си роля на Нео

...
Киану Рийвс се завръща към емблематичната си роля на Нео
Коментари Харесай

Колко милиона изкушиха Киану да се върне в Матрицата

Киану Рийвс се завръща към емблематичната си роля на Нео в " Матрицата: Възкресение " в кината от през днешния ден и по HBO Max. Разкрита е заплатата му за свършената работа. Според " Variety " 57-годишният Рийвс е спечелил сред 12 и 14 милиона $ като съществена заплата за новата част от поредицата. Тази цифра е единствено с няколко милиона повече от 10-те милиона $ хонорар, който Рийвс е спечелил за " Матрицата " от 1999 година

Колко ще са спомагателните доходи за Рийвс ще стане ясно след представянето на кино лентата в кината. В репортаж на ABC през 2006 година беше обявено, че Рийвс е спечелил спомагателни 25 милиона $ от първия филм. Тогава продукцията натрупа 171,4 милиона $ в страната и 466,6 милиона $ в международен мащаб след премиерата си, а беше основана със относително скромния бюджет от 63 милиона $.

Успехът на кино лентата докара до снимането на още две продължения от братята-сестри Уашовски - тогава Лари и Анди, в този момент Лана и Лили. Те направиха съвсем двете елементи по едно и също време, " The Matrix Reloaded " и " The Matrix Revolultions ". Хонорарът на Рийвс за тях не беше оголен, само че съгласно " Celebrity Net Worth " той е спечелил над 120 милиона $ бонуси от двете продължения, написа " Дир ".

Като се има поради големия триумф на франчайза, главната заплата на Рийвс за " Матрицата: Възкресение " наподобява изненадващо ниска, само че може по този начин той да е решил да подкрепи бюджета на продукцията, както го е правил и други пъти. Говори се, че Рийвс се съгласил да получи по-малък хонорар за " Адвокатът на дявола " и " Заместниците " с милиони долари, с цел да могат да си разрешат продуцентите да наемат и другите негови сътрудници, които вземат участие в тях. Ал Пачино в " Адвоката на дявола " и Джийн Хекман в " Заместниците ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР