КЕВР има всички законови възможности да изисква стратегия за развитие

...
КЕВР има всички законови възможности да изисква стратегия за развитие
Коментари Харесай

Валери Жаблянов захапа сделката за ЧЕЗ

КЕВР има всички законови благоприятни условия да изисква тактика за развиване и доказателства от кандидат-купувача дали дава отговор и има опциите да ръководи ЧЕЗ.

Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Валери Жаблянов в Кюстендил при старта на подписката против договорката с ЧЕЗ, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Всичко това сега е цялостна загадка, в случай че изобщо купувачът има нещо подобно”, уточни той.

Жаблянов напомни, че позицията на Българска социалистическа партия е изказана още, когато е станало ясно, че следва тази договорка.

„ Тя е поредна и ние в никакъв случай не сме разглеждали електроразпределението в България като място, където се осъществят единствено частни ползи без оглед на ползите на жителите и страната. За нас продажбата на едно ЕРП, което предлага услуги и в столицата на България, не може да бъде обсъждано като търговски взаимоотношения сред два частни субекта”, безапелационен бе Жаблянов.

Той съобщи, че съгласно Българска социалистическа партия сходна договорка е неприемлива.

„ Има политическо решение на управлението на партията за тази самодейност, която стартираме през днешния ден за прекъсването на договорката с ЧЕЗ. Убеден съм, че въпросът засегна доста огромна част от обществото”, сподели още той.

Народният представител напомни, че против ЧЕЗ имаше доста забележки от българските жители и институциите по отношение на възползване с монополно състояние, качеството на предлаганите услуги, цените на електрическата енергия и други

„ Всичко това бяха въпроси, свързани с активността на ЧЕЗ в България и внезапно, всичко това сякаш изчезна”, добави той.

Жаблянов бе безапелационен, че страната е трябвало да даде информация за характера на договорката, кой взе участие в нея, какви са средствата, с които се взе участие и най-важното - какъв е потенциалът на „ Инерком” да ръководи такава комплицирана система.

„ От известното до момента е ясно, че „ Инерком” няма опит. Фирма, която е основана преди няколко месеца - да се заеме с електроразпределението на цяла Западна България. Ситуацията е абсурдна”, безапелационен бе Валери Жаблянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР