Кеворк Кеворкян осмисля понятието телевизионна легенда. Идеологът на Всяка неделя

...
Кеворк Кеворкян осмисля понятието телевизионна легенда. Идеологът на Всяка неделя
Коментари Харесай

Кеворкян в убийствено интервю за БЛИЦ: Като действащ президент Плевнелиев амнистира Цветан Василев за КТБ!

Кеворк Кеворкян осмисля понятието телевизионна легенда. Идеологът на " Всяка неделя " е безсърдечен към безобразията в страната и не икономисва нищо на никого. БЛИЦ потърси мнението му по най-горещите тематики в България. Ето по какъв начин Кеворкян отговори на въпросите на Ивайло Крачунов. -Г-н Кеворкян, по какъв начин преценявате последните събития в страната - огромен екшън се вихри?
- Голям екшън, обаче с обикновени дандании. По начало, ние си падаме най-много по данданиите - по араламбенето, както споделяше Радичков, по боричкането и ръгането с думи, духовата музика да дъни, тъпанът да думка – пък каквото стане. А то нормално нищо не става, нищо изключително не се случва след следващата дандания. Ръсят с нафталин остарели истории, политиците взаимно се укоряват, че са изперкали от жегата - а публиката се хили в профил, тъй като по този начин единствено я подсещат, че те са си изперкали по принцип.

Нищо от последните дандании не е ново, все са с изминал период на валидност – и „ бесуването “ в Слънчев бряг в това число. Само че, отново се втренчват в най-безобидният детайл на бесуването – шума. Още събират храброст да видят и другото – опиатите, дивата употреба на курорта, развратното му забременяване и прочие Много по-лесно е да врякаш за шума - въпреки че по този начин ставаш и ти част от въпросния звук, нищо повече.

Единственото прясно нещо е аферата със суджуците – тя пък е тъпа и никаква, само че политиците даже не си дават сметка, че стават смешни, когато я трансформират в централна тематика.

Прегракнаха за някакви си 45 хиляди лв. – само че въобще не се сещат да обединят напъните си и да разбият похлупака над аферите от Криминалната приватизация на Костов – този капак е по-здрав даже и от оня над авариралата нуклеарна централа в Чернобил. Криминалната приватизация не е по-малко смъртоносна от Чернобилската радиация – тъй като дефинитивно разврати нравите, официализира далаверата като стопанска политика, токсини националните показа за заслужено и незаслужено. А те се зверят в суджука.

- ГЕРБ, въпреки всичко, реагира бързо при този скандал?
- Бойко нарита Онбашията си в Добрич – само че не биваше да търси реванш от съперниците си със остарели истории – по този начин единствено преувеличи смисъла на Суджукгейт.

Отгоре на всичко, той е доброволният и безвъзмезден юрист на всички щураци от ГЕРБ. Сега пък пази собствен вицепремиер за явно несъстоятелно държание – и по този начин настройва против себе си много хора. Не може да показват стотици, най-вече младежи, в Слънчев бряг, а някой да ги назовава тарикати и даже нарушители. Но към същинските тарикати, като някогашният началник на НДК Боршош, да вземем за пример, все са милозливи. Тука е по този начин – в случай че някой е под полата на авторитетен опекун, в никакъв случай няма да го нарекат хитрец – колкото и да лапа гратис държавен борш.

- Бойко Борисов се извини на някакъв злобар, който желал да му отреже главата?
- Това е смешно - и човек се пита, какъв брой глави има Бойко, че по този начин драговолно се извинява. В същото време, вицепремиерът му в действителност му реже главата – в този момент остава и на него да се извини. Като нищо.

- Преди дни писахте, че Бойко би трябвало да се пази от имитаторите си?
- Именно. Нелепо е през 2017 година, с 16-годишно забавяне, да имитираш ранния Бойко, шерифа Бойко. Тогава това вървеше – изключително след ерата на мизантропа Костов, който вярваше, че страната е той - нашият Луи ХIV от Драгалевци. После пристигна Симеон, който и тогава към този момент го даваше леко сенилно – и да развяваш кожения си шлифер и да гониш бандюгите беше ефектно. И се харесваше на публиката. Зараждаше се мита за Новият Герой, който оцеля много години. Сега мукавените шерифи, които го имитират, единствено окарикатуряват този облик, този спомен, нищо повече.

- Акцията на Симеонов има и бранители. Някои споделят, че и законите би трябвало да се съблюдават?
- Разбира се - обаче всички закони, освен най-мижавият - този за шума в нощните заведения.

Други пък споделят, че би трябвало от някъде да се стартира. Да, по този начин е, обаче ние постоянно започваме от дребното и оставаме в дребното. Къде бяха бранителите на закона – множеството от тях и в този момент са във Властта или в Парламента - когато безсрамно превръщаха Слънчев бряг в бетонно гето? Защо тогава не стопираха лакомниците?

Къде беше Симеон - най-малко да им опише, по какъв начин вълната на същата лакомия заля и Испания и по-късно се наложи да събарят цели комплекси? За едрото се желае същински кураж. Ние морето си все не можем да почистим от елементарните лайна, та ще успеем с другите – те са на всички места, преплели са се като свински вътрешности.

- Как се отнасят малките екрани към данданиите?
- Телевизиите са видиотени от така наречения „ плурализъм “ – изначално безплоден и неразбираем, все се мъчат да реализират някакъв „ баланс “ - и той все се оказва подправен или смешноват. Показаха на първо време стотици младежи, които демонстрираха в Слънчев бряг – същите, които бяха наречени „ тарикати “ и „ нарушители “. И сетне - за „ баланс “ – чучнаха пред камерата някаква баба, която не можела да спи от шума. А тя, по-вероятно, не може да спи от къркоренето на червата си, тъй като има великодушната пенсия от 200 лв..

- А някои не помниха обещанията си за увеличение на пенсиите?
- Е, да, де, минималната пенсия трябваше да стане 300 лв.. Обаче по-късно суджуците – в общия смисъл - затрупаха това заричане. Бойко щеше да прикотка и укроти Патриотите, даже да бяха дали обещание и 1300 лв.. Те са му ясни - той знае, че Властта трансформира индивида, разяжда го.

Има и друго. Доста е смешно, когато в този момент, в разправиите към Слънчев бряг, изтикват начело „ мутрите “, доколкото са останали. А някои видни фигури на ранния ъндърграунд, действителни или набедени, към този момент наподобяват като кротки агънца спрямо значително днешни политици.

Сега излиза, че Държавата води пуническа война с някоя си Крава – само че по кое време ще стартира една мъничка битчица с хора като Прокопиев, който отмъкна Каолин и Дамяница, а в този момент пък е обвиняем за друга спекулация? Обаче от заран до вечер не слиза от екраните на огромните малките екрани. А водещите по този начин и не схващат, че когато слушат нескопосаните му приказки, единствено потвърждават, какъв брой нескопосани са и самите те.

Преди няколко дни Прокопиев отново цъфнал по Би Ти Ви да мънка нещо си - в този момент пък надали не като бранител на Цветан Василев. Ами нали самият той стартира офанзивата против КТБ с всевъзможни средства?

Ами Плевнелиев, който е от неговото свърталище? Защо към този момент не помниха, какво беше споделил за КТБ: " Ако аз съм притежател на банката, в случай че аз съм господин Василев, ще осъдя българската страна и Българска народна банка за милиарди и ще ги взема на следващия ден с най-елементарната интернационална юридическа адвокатска фирма ". И това го споделя настоящият президент на една страна! Така той амнистира притежателя на банката, нищо по-малко от това. Цветан Василев в никакъв случай не е получавал по-добра отбрана от тази.

Телевизионните воаяжи на Плевнелиев към този момент са мощно притеснителни, освен тъй като ръси след себе си невероятни неща – да вземем за пример, че бил „ спешен управител на страната “, че бил икономисал на народа милиарди, и други сходни глупости.

Съмнително честата му поява подсказва, че може би съществува и някаква форма на корупция в малките екрани. Някои желаят политическия мъртвец да го поддържат някак пресен, въпреки и в тройна доза формалдехид. Чува се, че го готвят за някакъв пост и телевизионните лапнишарани се натягат да му оказват помощ. Обаче се случва тъкмо противоположното - напълно го злепоставят.

- За какъв пост намеквате?
- Плевнелиев толкоз се беше разчекнал да се хареса на настойниците си извън, че е редно да получи някакъв сладкиш. Далеч по-стегнатият Младенов получи значим пост в Организация на обединените нации. Тоя ще желае по-дебел комат от тортата.

Твърди се също, че щял да прави нов „ десен “ план. Натрапен за президент от Бойко, един от знаците на Случайното в българската политика - а ще прави десен план. Това ще значи напълно да закопае „ дясното “. То и по тази причина беше ликвидирано, доколкото съществуваше – точно поради плевнелиевци, тия късни пластмасови антикомунисти.

- Как ще коментирате събитието, че ТОЛ системата бе забавена толкоз дълго време поради непрекъснатите обжалвания на състезанията?
- Най-после се сетиха да я вкара държавно дружество. Но до момента в който се сетят, изгубиха най-малко три милиарда лв.. Време е някой вицепремиер да направи една акция, с цел да разберем, кой е отговорен за това. Разбира се, ще кажат, че законът изисква да се прави конкурс за ТОЛ системата. Хубаво: спазваш закона и ощетяваш страната с три милиарда. На Слънчев бряг не съблюдават закона – и бабите не могат да се наспят. Това е Великото Българско Равновесие.

- Кое е най-неприемливото нещо, което се чу в лятната горещина?
- Това е репликата на един ром от Славяново: „ Един патрон коства два лв.. Щом е гръмнала пушка в Панагюрище, може да гръмне и в Славяново “. Много рискови думи. Но политиците не им обърнаха внимание – може би шума от Слънчев бряг им попречи…

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР