Кен, дългогодишният спътник на модната кукла Барби, навърши 60 години

...
Кен, дългогодишният спътник на модната кукла Барби, навърши 60 години
Коментари Харесай

Кен, приятелят на Барби, навърши 60 години

Кен, дългогодишният сателит на стилната кукла Барби, навърши 60 години в четвъртък, празнувайки рождения ден с връщане към първичния си тип.

Производителят на играчки " Мател " (Mattel) пресъздаде версия на първата кукла Кен, облечена в червени плувки, сандали и наметнат с жълта хавлия.

Кен, който е кръстен на сина на създателите на Mattel Елиът и Рут Хендлър, се среща за първи път с Барби на снимачната площадка на телевизионна реклама през 1961 година

През годините той е имал голям брой реконструкции, както и кариера, вариращи от пожарникар до бариста. Сега се продава с девет нюанса на цвета на кожата, три форми на тялото, 10 цвята на очите и разнообразни прически и видове коса. Има и кукла Кен в инвалидна количка.

" Докато еволюира като жанр, той беше доста съвременен и невъзпитан през 60-те, имаше хипарско пончо през 70-те... в този момент става дума за... разнообразни текстури на косата и прически, разнообразни цветове на кожата, както и разнообразни качества ", сподели старши шефът по дизайна Робърт Бест пред " Ройтерс ".

Кен е стилизиран и от дизайнерите Dapper Dan и Tan France, както и от Крис Ван Аш от Berluti Creative.

Дизайнерът Бил Грийнинг разяснява, че " след първата реклама можете да видите по какъв начин тази кукла оказа помощ да се разнообразят историите за децата - Кен и Барби вървят на срещи, на плажа, танцуват и така нататък Барби към този момент не е сама под прожектора ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР