Кемал Кълъчдароглу - общият кандидат за президент на Националния опозиционен

...
Кемал Кълъчдароглу - общият кандидат за президент на Националния опозиционен
Коментари Харесай

Кълъчдароглу: Аз се борих и ще продължа да се боря

Кемал Кълъчдароглу - общият претендент за президент на Националния опозиционен алианс в Турция, даде обещание да продължи битката си за народна власт и прикани хората да се изправят на крайници през идния интервал.

" Националният алианс, с всичките си съставни елементи, се бори на всички фронтове. Ние ще продължим да даваме най-хубавото в тази битка ", съобщи Кълъчдароглу в свое изказване късно на 28 май.

Макар индиректно да призна, че е изгубил президентската конкуренция против настоящия президент Реджеп Тайип Ердоган, Кълъчдароглу дефинира втория тур на изборите като едни от най-несправедливите избори в историята на Турция.

" Средствата на страната бяха напълно заложени за обслужването на един човек ", сподели той, визирайки Ердоган.

Кълъчдароглу благодари на всички гласоподаватели, които са дали гласа си, и особено приветства членовете на Националния алианс, като акцентира, че за него са дали своят вот повече от 25 милиона души.

" Никога не бих могъл да остана безгласен, когато вашите права са били нарушавани. Никога не бих могъл да търпя превръщането ви във второкласни жители, откакто милиони бежанци пристигнаха тук. " - уточни той.

" Аз се борих за всичко това и ще продължа да се боря ", добави Кълъчдароглу.

Истинските герои на изборния развой бяха младежите и дамите, акцентира Кълъчдароглу и им благодари за напъните.

" Истинската ми тъга е фактът, че ще следим още сложни дни отсега нататък. Но мога да ви уверя, че още веднъж ще бъдем ние, които ще се опитаме да ги поведем застанем пред тях. " - акцентира претендентът за президент.

От своя страна Мерал Акшенер, ръководител на партия İYİ (Good), съобщи, че партията ѝ е научила посланията, предадени от хората на 28 май.

" Не забравяйте, че ние към момента сме тук, в Народното събрание. Ще продължим да изпълняваме отговорността си. " - сподели тя в изказване за медиите.

" Искам да поздравя господин Ердоган за това, че беше определен, само че той не би трябвало да не помни, че социологическите изследвания предадоха послания и към него ", сподели още Акшенер и го прикани да проучва резултатите от изследванията по справедлив и почтен метод.

Междувременно, след изказванията на Кълъчдароглу и Акшенер, водачите на шестте партии от Националния алианс се събраха в централата на главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП). /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР