Казват, че най-щастливият момент в живота на една жена е

...
Казват, че най-щастливият момент в живота на една жена е
Коментари Харесай

Как се променя женското тяло по време на...

Казват, че най-щастливият миг в живота на една жена е раждането. Разбира се, е неповторим момент и за бащите. Но какви ли не легенди и митове витаят към бременността и самото раждане, написа jenata.blitz.bg.

Оказа се, че това което се случва с дамите е леко шокиращо, а някои от настъпващите промени са меко казано непредвидени.

Ето и част от измененията, които се случват с телата на дамите, откакто дадат живот на наследниците си:

Размерът на обувките се усилва

Според проучването размерът на стъпалото може да се усили от 2 до 10 мм. Според статистиката 70% от дамите претърпяват такава смяна след раждането. Прави усещане, че единствено първото дете въздейства върху размера на обувката.

Уголемяват се гърдите

Това е най-често забелязваната смяна от страна на мъжкия пол. Ако детето е огромно, тогава гърдите се уголемяват фрапантно. Разликата в номера на сутиена преди и след раждането може да е голяма.

Бедрата ще станат по-широки

Благодарение на хормона релаксин, връзките в региона на ставите на тазовите кости се отпускат. Поради това бедрата се уголемяват. Това е належащо за обикновено раждане. Но след раждането при някои дами тази смяна остава за цялостен живот.

Цветът на косата и очите може да се промени

Според учените след раждането е допустима смяна в цвета на косата и очите на майката. Това може да се дължи на играта на хормони, по-специално на меланин.

За някои измененията ще бъдат краткотрайни, до момента в който за други ще бъдат непрекъснати. Понякога дамите сивеят след раждането, а различен път наподобяват много изстрадали.

Вкусовете се трансформират

След раждането доста дами трансформират вкусовите си желания. Например вместо сладко желаят кисело или пикантно. Причината може да е същата като горната – хормоните.

Ще се потите повече

Родилата жена може да почне да се поти щедро. По предписание това се случва под формата на неочаквани офанзиви, които се появяват през нощта.

Това може да се случи заради понижаване на равнищата на естроген в кръвта. Това е изцяло натурален развой, макар че от време на време се получава прекалено изпотяване заради неправилна работа на щитовидната жлеза.

Появяват се алергични реакции

Младите майки могат да развият алергии. Причините включват обстоятелството, че имунният отговор става некадърен да потисне реакцията. Тялото безусловно търси тези неща, които ще станат провокативни за него.

Татуировките стартират да наподобяват зле

Татуировките, изключително на стомаха, могат да се „ объркат “. Промени се следят и по бедрата, гърдите, предмишниците, гърба и други места от тялото, където се образуват стрии след бременността и раждането.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР