Украйна ще се стреми да започне контранастъпление през 2025 г.

...
Украйна ще се стреми да започне контранастъпление през 2025 г.
Коментари Харесай

Джейк Съливан: Украйна се стреми към нова контраофанзива през 2025 г.

Украйна ще се стреми да стартира контранастъпление през 2025 година благодарение на западната помощ, съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

" Киев ще разчита на утвърждения пакет от помощ от 61 милиарда $ от Съединените щати, както и в допълнение финансиране от Запада ", сподели той пред " Файненшъл Таймс ".

Съливан повтори очакванията на Украйна, че страната ще „ продължи напред, с цел да си възвърне територията, която руснаците завзеха “ – най-ясната артикулация за това по какъв начин администрацията на Байдън вижда развиването на войната през идващите месеци.

Всяка нова украинска атака ще изисква спомагателна военна помощ от западните съдружници, в това число Съединени американски щати. Най-новият пакет от помощ от Вашингтон на стойност 61 милиарда $ лиши месеци, с цел да премине през Конгреса на фона на политически битки.

В момента Съединените щати водят договаряния сред съдружниците от Групата на седемте (Г-7) за създаване на пакет от военна помощ за Украйна на стойност до 50 милиарда $. Той ще бъде финансиран от облагите, генерирани от насъбраните лихви по замразени съветски активи.

Въпреки възходящия напън от предстоящата съветска лятна атака, Съливан означи, че с входящите доставки на оръжия от Съединени американски щати Украйна ще има потенциала да „ удържи фронта “.

Украинският президент Володимир Зеленски наскоро изясни, че всяка контраатака в бъдеще ще зависи от приемането на спомагателна помощ от западните съдружници.

На фона на идните президентски избори в Съединените щати породиха подозрения по отношение на продължаващата поддръжка на Вашингтон за Украйна, защото някогашният президент Доналд Тръмп може още веднъж да заеме поста. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР