Казанлъшкият оръжеен завод Арсенал е започнал мащабна кампания за набиране

...
Казанлъшкият оръжеен завод Арсенал е започнал мащабна кампания за набиране
Коментари Харесай

Оръжейните заводи Арсенал Казанлък търсят близо 300 работника |

Казанлъшкият оръжеен цех Арсенал е почнал огромна акция за набиране на служащи на фона на войната в Украйна и доставките на български боеприпаси за Киев, което. На уеб страницата на най-големия шеф на територията на Старозагорска област са обявни свободни позиции за близо 300 служащия. 

През януари тази година служащите бяха пуснати в насилствена отпуска поради липса на поръчки. Офицално, от завода обясниха краткотрайното затваряне с " сложни аргументи " - увеличените цени на консумативи, горива и сила и надигащата се вълна от Омикрон.

Арсенал АД, създава огромна гама от оръжия - от зенитни установки, миномети, гранатомети до картечници и автомати въз основата на " Калашников ". В съветските телеграм канали има не малко фотоси на муниции, създадени в Арсенал и България, който са останали на мястото на изоставени украински позиции. Арсенал създава и богат набор муниции за руските оръжия, които към момента са главното въоръжение в украинската войска - патрони, минометни и артилерийски снаряди, заряди за РПГ и подцевни гранатомети и така нататък Такива муниции се оказаха дефицитни на международния пазар, защото страните от някогашния Варшавски контракт минават на общоприети за НАТО муниции. 

Позициите за които се търсят хора стартират от инженери в производството и технолози, минават през фрезисти и бояджии, монтажници за муниции и избухливи субстанции, оператори на машини и приключва с огняри и копачи на канали, за което не се изисва обучение. 

От 1 април всички заплати в завода бяха увеличени с 60 лева, както и сумата давана под формата на ваучери за храна, а за Великден служащите получиха по 200 лева във ваучери.

Миналата седмица две дами пострадаха при случай в завод на завода, като едната жена получи рани с заплаха на живота. Злополуката е станала в завод 130 на цех 4 на „ Арсенал “ АД в Мъглиж. По първични данни в цеха се е правило сплескване на капсулвъзпламенители и при изваждането им от пресата на работната маса се е получило малко възпламеняване, което е нанесло контузиите на потърпевшите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР