Казанлък. С празничен водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан в

...
Казанлък. С празничен водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан в
Коментари Харесай

Казанлък: С празничен водосвет на централния площад „Севтополис” бе поставено началото на поредицата от събития в програмата за отбелязване празника на града

Казанлък. С празничен водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан в съслужие със свещеници, и церемониален обред по издигане на националното знаме на централния площад „ Севтополис ” бе сложено началото на поредицата от събития в програмата за отбелязване празника на Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Празникът на града, който по традиция се отбелязва първата седмица на месец юни, годишно е част от Фестивала на розата.
Приветствие към жителите и гостите на града сервира новоизбраната кралица Роза - Вероника Кръстева, като им пожела здраве, дългоденствие и красиви моменти в Долината на розите.
„ Няма друго място в България, където да е събрано в едно естественото великолепие и хубост, историята и културата, надарените хора и всички вероятни културни събития, които да се случват на това място. Това е нашият Казанлък и за него споделяме, че доста хора, които не са идвали тук и не живеят в Розовата котловина, биха споделили, че това са думи на локален национализъм. Но казанлъчани знаем, че това е опровергано от всичките български и международни създатели, които са посещавали Долината през вековете и са написали своите възхвали в разказите, пътеписите и съчиненията си за нашата Казанлъшка котловина и нейната неземна хубост ”, сподели в приветственото си слово при разкриване на празниците кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. Тя акцентира, че жителите на Казанлък имат привилегията да се родят и живеят в този парадайс, отговорността да обичат, възхваляват и пазят и да работят за просперитета на Долината на розите. Стоянова прикани жителите освен да носят Казанлък в сърцата си и да работят за него, а когато мислят за този град, да бъдат единни и обединени. „ Нека ни съюзява любовта и желанието този град да предадем на нашите деца и генерации богат и възвишен, пред който целият свят ще се диви ”, сподели тя.
В празничната стратегия на площад „ Севполис ” присъединяване взеха мажоретните сформира на Средно учебно заведение „ Екзарх Антим I ” и Детска градина „ Звънче ”.
Сред формалните посетители на събитието бяха националният представител Борис Кърчев, Областният шеф на Стара Загора Гергана Микова, ръководителят на общинския съвет Николай Златанов, общински съветници, представители на побратимени на Казанлък градове от Италия, Гърция, Франция, Белгия.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР