Казанлък. От 7 до 9 юли 2017 г. в местността

...
Казанлък. От 7 до 9 юли 2017 г. в местността
Коментари Харесай

Община Казанлък: Джулай на Бузлуджа с рок култура наближава

Казанлък. От 7 до 9 юли 2017 година в местността Бузлуджа, на поляната до хижата, (в подножието на „ Чинията “ ) ще си дадат първа по рода си среща фенове на рока от района и цяла България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък. За всички тях в границите на три дни - петък, събота и неделя уредниците ще предложат разходки с коне, въжената градина „ тролей “ и „ айляк “ хамаците.
Подсигурен е и превоз от Казанлък до Бузлуджа и назад на цена 4лв. за кулминационната събота, 8 юли:
потегляне от хотел „ Казанлък “ 11.00ч., 12.00ч., 17.00ч., 18.00ч. Връщане 24.30 ч.
Изобразителното изкуство ще участва на първия Бузлуджански Джулай с творчеството на художника Димитриос Пападакис - Енкаустика онлайн.
Основните акценти в програмата на първия Рок Фест на Бузлуджа са:
- 7 юли, петък, 21.00 ч. - презентация на плана „ Бузлуджа – паметта на времето “ за реставрация на архитектурния паметник Бузлуджа, основан през 2014 година, като дипломна работа в Техническия университет в Берлин, показан пред казанлъшката общност през 2015 година и в този момент презентиран пред всички нас от проектант Дора Иванова, която ще дойде от Германия особено за събитието.
- 8 юли, събота, 19.30ч. - РОК КОНЦЕРТ – INSPIRATION, SEVI, КИКИМОРА – три групи от три генерации с три разнообразни репертоара. кавъри на шлагери от класическата рок, хард рок и метъл музика, както и авторски части.
- 9 юли, неделя, 10.30ч. - Поднасяне цветя на паметника на Хаджи Димитър на едноименния връх и на четниците, дали живота си за свободата на България.
11.00 ч. - „ ХорА за хОрата “ - фенове и експерти - съдружие „ Приятели на фолклора “.
Осъществяването ще бъде допустимо с помощта на Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова, Национален парк-музей „ Шипка Бузлуджа “ с шеф Чавдар Ангелов, Инициативен комитет с ръководител Иван Найденов и финансова поддръжка на спонсори.
" Споделете общото ни предпочитание да се забавляваме дружно с хубостта на рок музиката в подножието на неповторимия архитектурен феномен Бузлуджа!
Повече информация - във facebook: РОК КУЛТУРА ", показват още от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР