Каво правите с водата, след като сварите картофите - изсипвате

...
Каво правите с водата, след като сварите картофите - изсипвате
Коментари Харесай

Знаете ли, че водата, в която варите картофи, е най-полезната отвара?

Каво вършиме с водата, откакто сварите картофите - изсипвате я в мивката? Никога повече не го правете, тъй като това е непростимо разхищаване на скъпа течност с доста вероятни приложения. И по този начин, какво можем да създадем с " картофената вода "? Може би ще се учудите, само че тя работи срещу стареене на кожата

Причината е, че е извънредно богата на нишесте, витамин Б12, калий и електролити. Сигурно се чудите по какъв начин се прилата? Рецептата е елементарна: откакто сварите кореноплодния зарзават, пресипете водата в стъклен съд и я съхранявайте близо два часа в ледник. След това може да я ползвате като тоник за кожата. След продължителна приложимост резултатите ще ви смаят.

Заздравява косата

Дамите, чиите коси изтощени и сухи, също могат да се възползват от потребните свойства на картофената вода. След измиване със шампоан косата се намазва с магическата вода и след половин час се изплаква. Резултатът по-мека, по-здрава и елементарно разресваща се " грива ".

Картофената запарка е и чудесно средство за профилактика против високо кръвно налягане

Тя безусловно чисти и отпушва кръвоносните съдове. Препоръчителната " доза " е три пъти дневно на празен корем по 50 мл. За да има резултат, " лекарството " би трябвало да се взима най-малко една седмица. То е толкоз дейно, че е строго неразрешено за хипотоници ( хора с ниски стойности на артериалнотно налягане).

Опитвате се да отслабнете? Отварата от картофи прогонва чувството за апетит,

форсира топенето на мазнините, прочиства стомашно-чревния тракт. Дозата е по 100 мл заран на гладно и е добре лечението да се прилата на всеки пет седмици. Тук основна роля играе скорбялата, която приваренето се отделя във водата. Та отстранява наслояванията по стомашните и чревните стени.

Картофената вода е доста потребна и за домашните любимци
 Отървете се от отрицателната сила в дома си с този елементарен трик Отървете се от отрицателната сила в дома си с този елементарен трик
Отрицателна сила в дома ви не е нещо, което бихте желали да изпитате. Домът е свещено място, където може да намерите спокойна атмосф...

Просто я използвайте като разредител, когато им подготвяте следващата порция храна. Растенията също обичат картофената вода - тя ги подхранва и укрепва. Но в случай че сте поставили сол при варенето, по-добре й потърсете друго приложение.

Подсолена или не, тази течност е идеална за разчистване на сребърни принадлежности, тенджери, тигани. Просто накиснете металните съдове и за половин час и ще получите мечтания искра.

Внимание !

Ако ще лъскате вилици и тави, всяка картофена вода е подобаваща. Но когато ще е за " персонална приложимост ", ето какво е значимо:

Повечето картофи през днешния ден са " промишлен артикул " и кората им евентуално е третирана с какви ли не препарати за дълго запазване. Затова е добре да накиснете картофите преди готвене в хладка вода най-малко половин час. На 20-ата минута ги измийте моното усърдно, сменете водата и ги оставите да киснат още 10 минути. Не белете кората - в нея се намират 50% от потребните субстанции. Когато пристигна време за топлинната обработка, първо изчакайте водата да заври и тогава потопете картофите в нея. Не добавяйте сол, сода или друго по време на варенето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР