Кавърма от рапани с пресни подправки и желе от шардоне

...
Кавърма от рапани с пресни подправки и желе от шардоне
Коментари Харесай

Кавърма от рапани

" Кавърма от рапани с пресни подправки и желе от шардоне " е цялостното име на тази авторска рецепта на Стоян Кирин. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заСтоян Кирин - тук, а за плана - в края на текста.

Използвайте авансово почистени и сварени рапани. Запържете ги слука и гъбите. Добавете доматено пюре. Овкусете с чубрица, джоджен и мащерка. Прибавете рибен бульон и печени чушки, нарязани на кубчета. Гответе, до момента в който остане на лой. Гарнирайте с пресни билки.

За желето използвайте шардоне барик (отлежало в дъбови съдове). Кипнете го в касерол. Овкусете със сол и пипер и прибавете авансово разтворения във вода желатин. След като изстине, формовайте и гарнирайте.

Необходими артикули за 2 порции

150 г рапани
100 мл рибен бульон
50 г печени червени чушки
30 г печурки
30 г бейби лукчета (балучка)
30 г домати конкасе
30 г чери домати
20 г доматено пюре
1 г чубрица
1 г джоджен
1 г мащерка
50 мл бяло вино шардоне барик
15 г желатин
1 г бял пипер
1 г сол

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР