Кауфланд България тази година завършва с модернизацията на 11 магазина

...
Кауфланд България тази година завършва с модернизацията на 11 магазина
Коментари Харесай

"Кауфланд България": за две години 24 стари магазина ще са обновени срещу почти 30 млн. евро

" Кауфланд България " тази година приключва с модернизацията на 11 магазина и възнамерява още 13 за следващата година. Това разгласи пред " Капитал " Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на компанията, при откриването на актуализирания филиал на веригата в столичния квартал " Малинова котловина ".

Догодина в София ще има и два напълно нови обекта: строящият се сега магазин в " Манастирски ливади-изток " и в Халите (виж отговорите в блиц интервюто).
Моделът: миницентър и по-зелен
" Реконструкцията в " Малинова котловина " беше без затваряне на хипермаркета за клиенти, което сътвори известни усложнения, само че се справихме ", заключи мениджърът на " Кауфланд България ".

Магазинът е ситуиран на 3000 квадратни метра повърхност, предлага над 21 000 продукта и в неговата реорганизация са вложени над 3.2 млн. лева Целта на инвестицията е комерсиалният обект да дава отговор на новата One Stop Shopping идея на компанията. Чрез нея веригата дава на своите клиенти артикули и услуги на едно място - търговски център с аптеки, заведения, банка, с опция за заплащане на битови сметки, с кътове или просветителни площадки за деца.
Реклама
" Многообразието от предлаганите артикули и услуги под един покрив и на един паркинг обезпечава напълно нова атмосфера за извършване на покупки и трансформира Kaufland в мултифункционален търговски център. Това е посоката, в която ще се развиват магазините ни и отсега нататък ", разяснява Иван Чернев.

Новост за хипермаркета в " Малинова котловина " и за веригата е първата по рода си в България микрооранжерия за отглеждани на място в комерсиалния обект подправки. Съоръжението за " отвесно земеделие " разрешава на клиентите да проследят израстването на растенията в напълно следена екологична среда. С микрооранжерията потреблението на вода за развъждането на растенията понижава с 95%, а поради неналичието на логистични курсове за доставка въглеродните излъчвания също са сведени до най-малко. Достигналите зрялост подправки се продават.

Дебютно е и особено отделеното място Start Up Corner, предоставено за артикули на започващи дребни компании, което веригата счита да приложи и в други свои филиали.
Блиц Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на " Кауфланд България ": Магазинът ни в халите евентуално ще проработи до една година Колко филиала обновихте през тази година? - Тази година обновихме 11 филиала, като общата инвестиция за това е над 18 млн. евро.Колко обекта планирате да модернизирате следващата година? - Още 13, инвестицията ще е към 11 млн. евро.На какъв стадий е реконструкцията на Софийските централи хали, където ще бъде ситуиран магазин на веригата? - Засега всичко върви по проект. Зависим, несъмнено, от снабдители и от други фактори, по тази причина не бих желал да конкретизирам точна дата за отваряне на магазина. Надяваме се през зимата на 2023 година обектът ни в Халите към този момент да бъде отворен.Какви вложения планирате за идната година? - Все още планираме и нищо не е финализирано. В развой на създаване са обектите ни в столичния квартал " Манастирски ливади-изток " и в Халите. Това е несъмнено. Работим интензивно за агресия в София и в други огромни градове в страната.Какъв е трендът в извършването на покупки през тази година? - Основният тренд е във фокуса на клиента - той е все по-сензитивен по отношение на преференциални цени, реклами, избор, подбор.Кои са топ три на най-продаваните категории във веригата през 2022 година? - Зависи от каква позиция се прави подреждането - по оборот или количество. Мога да кажа, че всички стокови групи се движат сходно и са постоянни, не мога да откроя някоя. За някои продуктови групи срещнахме отчасти усложнение поради по-ограничения запас да бъдат създадени и доставени.Какъв растеж на оборота очаквате за 2022 година? - Това е сложна и тежка прогноза. Все още не мога да споделя нещо по-конкретно.Интервюто взе Мара Георгиева Реклама Свързани публикации " Кауфланд " влага над 35 млн. лв. в нов магазин в " Горубляне " 29 септември 2022, 10:28 " Кауфланд " купи постройката на софийските хали за 35 млн. лв. 23 август 2022, 15:03 " Кауфланд " влага 40 млн. лева в нов магазин в " Младост 4 " 22 юни 2022, 16:14 И " Кауфланд България " ще има карта с отстъпки 12 май 2022, 17:20 Германският жанр на ръководство 4 декември 2020, 12:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР