Като цяло 67-ото автомобилно изложение във Франкфурт е подчинено най-вече

...
Като цяло 67-ото автомобилно изложение във Франкфурт е подчинено най-вече
Коментари Харесай

Петте най-забележителни спортни коли на салона във Франкфурт

Като цяло 67-ото автомобилно ревю във Франкфурт е подчинено най-много на новите технологии. Сред експонатите доминират моделите, задвижвани на ток и снабдени със системи за самостоятелно напредване. Говори се единствено за електрически автомобили, нулеви нездравословни излъчвания и безпилотни технологии. За благополучие, има и коли, в които ти се желае да скочиш незабавно и да дадеш газ. Представяме ми 5 от тях.
BMW M5
Новото потомство на най-бързия седан на BMW съставлява е гражданска война за М-подразделението на баварците, защото получило система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматизирана скоростна кутия. Тези, които обичат класиката, обаче няма да бъдат разочаровани, защото при състезателен режим тягата се трансферира на задната ос, а предната може да бъде изключена изцяло.


Двигателят е остарелият 4,4-литров V8, само че той е съществено осъвременен – има нови турбини и горивна система, които разрешат увеличение на мощността до 600 к.с., а оптималният въртящ миг е 750 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 3,4 секунди, а след още 7,7 секунди стрелката на километража към този момент е на 200 км/ч. Максималната скорост е лимитирана 250 км/ч, само че против доплащане лимитът става 305 км/ч.
Като варианти се предлага спирачна система с въглеродно-керамични апарати, покрив от въглерод, както и специфичен батерия. Това разрешава намаляването на тежестта с още 15 кг., макар че при този автомобил има система 4х4, която също тежи много.
Ferrari Portofino
Подобна ранглиста не може да мине без алено Ferrari. Във Франкфурт експертите от Маранело докараха новия кабриолет Portofino, който заменя California T в гамата на марката. На външен тип автомобилът е изцяло изменен, само че като цяло промените са по-скоро еволюция.


Моторът V8 с размер 3,9 литра е осъвременен напълно, като е изменена и програмата му за ръководство. Затова и конските сили към този момент са 40 повече и достиган 600. Максималният въртящ миг е повишен минимално – от 755 на 760. Така кабриото със задно предаване форсира от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч – за 10,8 секунди. Максималната скорост е 325 км/ч.
От Ferrari настояват, че каросерията е с 35% по-устойчива на прегъване, също така Portofino е оборудван с електронен диференциал E-diff със система F1-Trac, която предотвратява буксуването. Пружините са по-твърди, а спирачките по-мощни. Всичко това превръша Portofino от кабриолет за разходки в същинска спортна кола.
Brabus Rocket 900 Cabrio
Във Франкфурт компанията Mercedes-Benz показа обновените кабриолет и купе S-Class, в това число топ-версиите AMG S 63 и AMG S 65 (съответно 612 и 630 к.с.). Ателието Brabus обаче преработи точно откритата версия, като сътвори най-бързият автомобил с 4 места и открит покрив на планетата. Той се споделя Brabus 900 Rocket Cabrio.


Числото 900, както може да се досети човек, е мощността на V12 турбо-мотора, който е ангажиран от версията AMG S 65 и е съществено доработен. Обемът му към този момент е 6,3 литра, а въртящият миг – 1200 Нм. Всъщност той е повече – 1500, само че е наложително стеснен, с цел да не претрупа 7-степенната автоматизирана скоростна кутия. Задвижването на „ ракетата” е към четирите колела, което разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч, като е забавно дали някой би се опитал да ги развие със свален покрив.
Този безразсъден мотор не е единственото достойноство на неповторимия Brabus. Интериорът е по-разкошен даже от топ-версиите на Mercedes-Benz и AMG, като в общоприетото съоръжение влизат 21-цолови джанти и аеродинамични детайли от въглерод. Цената също ще бъде впечатляваща. От Brabus още не са я оповестили, само че същата версия на седана коства най-малко 424 000 евро.
Bentley Continental GT
Третото потомство на известното „ гран туризмо” на Bentley е една от предстоящите с голям интерес министър председатели във Франкфурт. Новото Continental GT употребява платформата MSB (същата като на лифтбека Porsche Panamera), а каросерията му е напълно от алуминий. Разстоянието сред двете оси е увеличено с 11 см, което прави салона по-просторен.


Интериорът е нов, като са употребявани единствено доста скъпи материали. Цялата електроника е последна дума на техниката, като изключително впечатлява преобръщащият се централен екран. Той прави ненужно слагането на спомагателен екран.
Двигателят е 6,0-литров W12 от кросоувъра Bentley Bentayga, като мощността му е увеличена от 608 на 635 к.с. Благодарение на пониженото тегло и 8-степенния автоматик ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 3,7 секунди (4,5 секунди при предходното потомство на модела), а оптималната скорост е 333 км/ч (319 км/ч досега).
Lamborghini Aventador S Roadster
Още една същинска фантазия - Lamborghini Aventador S Roadster. Свалящият се покрив се състои от 2 панела и тежи единствено 6 кг., като за него е планувано място в багажника. И по този начин не пречи да се наслаждавате на звука на атмосферния V12 мотор с размер 6,5 литра.


При версията S моторът развива 740 к.с., по тази причина роудстърът със задвижване на четирите колела форсира от място до 100 км/ч за 3 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. Кабриото разполага със завиващи задни колела (системата е същата като на едноименното купе) и осъвременено окачване с адаптивни амортисьори. Карбоново-керамичните спирачки влизат в общоприетото съоръжение, а аеродинамиката е модифицирана. Шофьорът има избор от 4 режима - Strada, Sport, Corsa и личен Ego. Те трансформират параметрите на мотора, на кормилното ръководство, на скоростна кутия, на окачването, на електрониката и на системата 4х4.
Налице е нов мултимедиен комплекс, както и специфичен материал за обвивка а седалките и приборния панел - Carbon Skin. Серийният Aventador S Roadster ще бъде на пазара през февруари следващата година. Цената е 313 666 евро.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР